Šut-karta za Hrvate

Ukrajinac šokirao komšije

Šut-karta za Hrvate

Fudbal -
Izaslanik UEFA Grigorij Surkis zamerio vladi „lijepe njihove“ što je Platinijevo pismo nazvala diplomatski neprimerenim

Ne piše im se dobro.Član Izvršnog odbora UEFA Grigorij Surkis poručio je čelnicima FS Hrvatske da utakmica protiv Srbije 22. marta mora proći bez i najmanjeg incidenta! Ukrajinac koji je u Zagreb stigao kao specijalni izaslanik Mišela Platinija javno je rekao da je razočaran reakcijom hrvatske vlade na pismo UEFA.Surkis je imao raspravu s Petrom Skansijem, zamenikom ministra sporta Hrvatske Željka Jovanovića.- Stigli smo do kritične tačke jer se govori o udaljavanju reprezentacije Hrvatske i izolaciji iz svih takmičenja. Izvršni odbor UEFA zabrinut je zbog nasilja navijača na utakmicama hrvatskih klubova. Glavni faktor nerešavanja problema je odsutnost odgovornosti na najvišem nivou, u vladi. Nastave li se neredi, preti potpuna izolacija svih klubova po vertikali, od juniora od reprezentacije - kazao je Surkis i posle polemike sa Skansijem dodao:- Malo je reći da sam iznenađen i duboko pogođen pismom premijera Hrvatske Milanovića. On nema pravo da kaže da je pismo UEFA diplomatski neprimereno.Za razliku od premijera Srbije Ivice Dačića, koji je na predlog Mišela Platinija pokrenuo inicijativu za formiranje radne grupe u kojoj će biti predstavnici Vlade, Ministarstva sporta i tužilaštva, hrvatska vlada je tu inicijativu odbila i odgovornost prebacila na HNS.

Grigorij Surkis
Grigorij Surkis

Šuker i Domovinski ratPredsednik HNS Davor Šuker zamuckujući je pročitao govor i pozvao navijače da sportski navijaju protiv Srbije, ne zaboravivši da pomene rat između dva naroda:- Jedini interes su navijači na tribinama i rezultat. Trenutno sve činimo kako bismo dobrim sportskim rezultatom protiv Srbije ponovo razveselili našu zemlju. Bez obzira na tragične događaje u Domovinskom ratu, pokažimo respekt prema protivniku. Očekujem da članovi HNS i navijači budu dostojanstveni.

Ugledajte se na SrbeUkrajinac Grigorij Surkis nije propustio priliku da usred Zagreba pohvali Srbe i FSS:- Vaše komšije Srbi imali su sličan problem na stadionima i dobar su primer kako se krenulo u rešavanje problema. Sreo sam se s tamošnjim rukovodstvom i bio prijatno iznenađen razgovorom, a okrugli sto o temi nasilja na stadionima vodio je srpski premijer! UEFA je zadovoljna dijalogom sa zvaničnim Beogradom. Očekujemo i od hrvatske vlade sličan pristup kako bi se problem rešio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track