Prosinečki Hrvatima: Pazite se Kolarova i kontri

Savet

Prosinečki Hrvatima: Pazite se Kolarova i kontri

Fudbal -
Bivši trener crveno-belih savetovao Štimca da se pripazi prekida i kontri srpskog tima

ZAGREB - Bivši trener Crvene zvezde i aktuelni šef struke Kajzerija, Robert Prosinečki ocenio je da su Hrvati blagi favoriti u meču sa Srbijom, ali da moraju da se čuvaju slobodnih udaraca Aleksandra Kolarova i opasnih kontranapada.

"Moj nekadašnji klupski drug Siniša Mihajlović je izabrao nove, mlađe snage, smatrajući da njihov entuzijazam može da prevagne. Međutim, videlo se kroz kvalifikacije da mnogo toga ne ide po planu, dok je na drugoj strani Štimac ostao veran asovima i prekaljenim igračima", rekao je Prosinečki za Sport i potom dodao:

"Odbrambeni bedem Srbije nije lako preskočiti. Treba se namučiti da se pronađe pukotina u njemu. U tom cilju, veliku ulogu mogli bi da imaju krilni igrači. Pored presinga, Hrvatskoj je bitan i tačan pas, kako bi Srbiji onemogućili opasne kontranapade. Srbija ima nekoliko dobrih izvođača slobodnih udaraca, a u Zagrebu posebno treba da se čuvaju prekida Kolarova, šuteva ili centaršuteva", smatra Prosinečki.

Bivši as Zvezde dodaje da će ključ utakmice biti borba na sredini terena.

"Ko ne padne pod euforiju, može da se nada uspehu. A, što se tiče motiva, Srbija ga svakako ima da bi, donekle, izbrisala ranije kikseve. Igrači odlučuju, pobeđuju ili gube. Sve ostalo je manje bitno. Smatram, ipak, da će borba na sredini terena da bude presudna na "Maksimiru". Hrvatska je uzela bod u Belgiji i ima otvoren put ka prvom mestu. Na drugoj strani, Srbi dolaze u Zagreb da uhvate poslednji voz, da ostane u konkurenciji za plasman na Svetsko prvenstvo. Ipak, smatram da imaju manji pritisak, što im omogućava da igraju čak i iznad realnih mogućnosti", završava Robert Prosinečki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track