MAKSIMIR: Hrvati skandirali Siniša ostani!
Foto: TANJUG

ORLOVI U ZAGREBU

MAKSIMIR: Hrvati skandirali Siniša ostani!

Fudbal -
Budite uz Kurir sport i pratite sva najnovija dešavanja vezana za duel Hrvatska - Srbija

ZAGREB - Duel između Hrvatske i Srbije u okviru kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo izazvao je veliku pažnju, kao u regionu, tako i šire. Hrvatska je pobedila s 2:0.23.10 - Hrvatska policija je saopštila da je privela 65 osoba zbog vređanja, paljena baklji, prodaje ulaznica i pijanstva.19.50 - Kraj utakmice. Hrvatska slavila s 2:0.19.40 - Sa tribina Maksimira odjekuje: Siniša ostani

19:10 - Na startu drugog poluvremena navijači Hrvatske tvrdim predmetom pogodili Stojkovića u glavu.

18:10 - Po drugi put sa tribina Maksimira čuli su se gromoglasni povici: "Ubij Srbina", dok se na istočnoj tribini viori zastava Ante Pavelića. Opširnije OVDE.

18:01 - Domaći navijači pred sam start meča raširili su ogroman transparent na kom je pisalo: "Kroz vremena gruba i kroz ljute boje branili smo časno mi ognjište svoje. Čuvaše nam pređi ovu rodnu grudu nisu zbog slobode ginuli zalud. Tu na našoj zemlji naš se barjak vije, crven belo plavi više se ne krije", pisalo je na transparentu široko raširenom preko tribina.

17:57 - Intoniranje srpske himne propraćno je žestokim zvižducima sa tribina stadiona Maksimir, dok su reprezentativci Srbije aplauzom su pozdravili himnu rivala. Ono što je najavljivano, zaista se i dogodilo. Siniša Mihajlović i Igor Štimac su se izgrlili pre početka susreta, a srdačan pozdrav propraćen je negodovanjem sa tribina.

17:28 - Tiketi koji su odigrani u kladionici "Mozzart" pokazuju da Srbi ne veruju u trijumf naše reprezentacije. Opširnije OVDE

17:25 - Sa razglasa stadiona "Maksimir" čuju se pesme hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tompsona, koji je poznat po širenju mržnje protiv srpstva.

16:31 - Reprezentativci Srbije stigli su na stadion "Maksimir" gde ih za sat i po očekuje duel sa Hrvatskom.

16:26 - Prema poslednjim informacijama koje stižu iz Zagreba i selektor Hrvatske Igor Štimac odlučio je da iznenadi startnom postavom. Zadnjeg veznog će, umesto najavljenog Ognjena Vukojevića, igrati Mateo Kovačić.

15:12 - Fudbaleri Srbije prošetali su se ranije danas ulicama Zagreba. Kako izveštavaju hrvatski mediji, "Orlovi" su posle 12 časova napustili svoju bazu u hotelu "Šeraton" i prošetali do botaničke bašte.

15:00 - Navijači se polako premeštaju iz centralnih delova grada ka stadionu "Maksimir". Kapije se otvaraju oko 15 časova, tri sata pre početka utakmice.

14:02 - Većina navijača Hrvatske pristojno navija za svoj tim, ali na Trgu Bana Jelačića ima ispada sa poznatim uvredljivim skandiranjima "Ubi Srbina." Opširnije OVDE

13:19 - Iako su kapije stadiona "Maksimir" zatvorene do 15 časova, prvi navijači su već počeli da pristižu do ulaza.

12:59 - Kako prenose izveštači iz Zagreba, selektor Siniša Mihajlović opredelio se za sasvim neočekivanu startnu postavu i time šokirao sve. Opširnije OVDE

12:45 - Hrvatski specijalci upali su u prostorije Udruženja navijača Dinama "Bed blu bojsa" sa ciljem da privedu navijače koji imaju sudsku zabranu ulaska na stadion, a nisu se prijavili najbližoj policijskoj stanici.

11:56 - Predsednik Hrvatske Ivo Josipović primio je predsednike dva fudbalska saveza, Tomislava Karadžića i Davora Šukera. Tom prilikom Karadžić mu je poklonio srpski dres sa brojem deset i ispisanim prezimenom, kao i "šumadijsku rakiju". Opširnije OVDE

11:52 - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić biće gost Ive Josipovića na večerašnjem meču. Opširnije OVDE

11:44 - Utakmica između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo počeće minutom ćutanja zbog smrti potpredsednika Fudbalskog saveza Hrvatske Roberta Komena.

11:42 - Selektor Hrvatske Igor Štimac od ranog jutra je aktivan na Fejsbuku, gde objavljuje slike navijača, a postavio je i molitvu. Opširnije OVDE

11:26 - Euforični navijači Hrvatske od ranog jutra počeli su da se okupljaju na Trgu Bana Jelačića, gde je postavljen veliki video bim na kome će se pratiti uživo utakmica sa "Maksimira".

11:13 - Policija Srbije do sada nije zabeležila nijedan pokušaj organizovanih grupa navijača da uđu u Hrvatsku uoči utakmice između reprezentacija Srbije i Hrvatske, rečeno je danas agenciji Beta u MUP. Po dogovoru dva fudbalska saveza, gostujućim navijačima neće biti omogućen ulazak ni na utakmicu u Zagrebu, ni na uzvratni mec u Beogradu.

10:11 - Kapije stadiona "Maksimir" biće otvorene za navijače tri sata pre početka meča. Organizatori su pozvali navijače da dođu što ranije, a organizovani su i hrana i piće."

09:30 - Novosadske osnovne škole odlučile su da skrate časove ili ne održe poslednja dva časa kako bi učenici mogli da gledaju utakmicu u Zagrebu. Opširnije OVDE

08:59 - Predsednik UEFA-e Mišel Platini iskulirao je meč na "Maksimiru". Prvi čovek evropske kuće fudbala stiže u Skoplje gde će otvoriti makedonsku "kuću fudbala" i potom uživo pratiti meč Makedonija - Belgija.

08:52 - U iščekivanju derbija ovog regiona Amerikanci su sastavili idealan tim eks Jugoslavije. U timu su četvorica Srba. Opširnije OVDE

07:25 - Prethodnih dana se dosta spekulisalo o sastavima timova za večerašnji meč. Ni posle jučerašnjeg dana i poslednjih treninga nisu potpuno poznati početni sastavi. Prema onome što je do sada viđeno sastavi bi mogli da izgledaju ovako - Hrvatska: Pletikosa - Srna, Ćorluka, Šimunić, Strinić - Vukojević, Modrić, Rakitić, Kranjčar - Olić, Mandžukić. Srbija: Stojković - Ivanović, Subotić, Nastasić, Kolarov - Kuzmanović, Ignjovski - Tošić, Đuričić, Tadić - Đorđević.

Sasvim sigurno i Mihajlović i Štimac kriju po neki adut koji će biti otkriven tek danas. Mihalović se možda odluči da u špicu napada ubaci Marka Šćepovića od prvog minuta, a da na poziciji zadnjeg veznog zaigraju Petrović ili Radovanović.

07:15 - Četvrtak je bio prepun događaja. "Orlovi" su stigli u Zagreb, selektori Siniša Mihajlović i Igor Štimac su održali konferencije za medije, obe reprezentacije su održale poslednje treninge pred meč. Sve to, ali i mnogo drugih dešavanja, mogli ste da pratite u našem blogu uživo OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track