STRANCI ODUŠEVLJENI: Zagrljaj Mihe i Štimca potez dana

Primer

STRANCI ODUŠEVLJENI: Zagrljaj Mihe i Štimca potez dana

Fudbal -
Njujork Tajms u svom komentaru istakao zagrljaj dvojice trenera kao primer koji treba da posluži svima

Jedan od najcenjenijih fudbalskih portala 101greatgoals.com koji je prethodno duel Hrvatske i Srbije proglasio za utakmicu večeri, postavio je sliku na kojoj se grle selektori Igor Štimac i Siniša Mihajlović sa porukom da su njih dvojica dala dobar primer svima.

Autori teksta podsećaju da su se Hrvatska i Srbija kao samostalne države prvi put sastale u jednom fudbalskom meču u svojoj istoriji, i da je taj meč bio opterećen istorijskim, kulturnim i političkim nasleđen iz bliže prošlosti.

Poput dve države, i selektori dva nacionalna tima imali su neobičnu prošlost, a ovaj sportski portal je citirao Njujork Tajms.

"Pre meča, fokus je takođe bio usmeren ka trenerima Igoru Štimcu i Siniši Mihajloviću. Obojica su isključena tokom finala Kupa Jugoslavije, igrajući za Hajduk i Crvenu zvezdu, 1991. godine. Nisu pričali dve decenije. Mihajlović, koji je odrastao u hrvatskom pograničnom gradu Vukovaru sa majkom Hrvaticom i ocem Srbinom, postao je simbol srpskih nacionalista. Štimac je odigrao istu ulogu u Hrvatskoj. U decembru su njih dvojica progovorili prvi put od tog meča 1991. godine i diskutovali o meču koji predstoji. Složili su se da spuste tenzije i budu primer drugima."

Pomenuti portal sa žaljenjem ističe i da nije mogao da nađe nijedan video prilog trenutka kada se dvojica selektora grle.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track