Menadžeri sad pomažu Zvezdi
Foto: Saša Pavlić

Slede razgovori

Menadžeri sad pomažu Zvezdi

Fudbal -
Čelnici kluba održali sastanak s Rankom Stojićem da bi se dogovorili o smanjenju procenata za igrače

Nude 20 odsto i ništa preko toga.Potpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza najavio je da će klub učiniti sve da izvrši reviziju štetnih ugovora svojih igrača. U tu svrhu juče je na Marakani održan sastanak s prvim čovekom Rada Rankom Stojićem, a u narednim danima razgovaraće se sa ostalim klubovima i menadžerima.Ranko Stojić za Kurir kaže da je spreman da izađe u susret Crvenoj zvezdi, u kojoj igraju njegova tri igrača - Luka Milivojević, Aleksandar Pantić i Miloš Dimitrijević:- Ocenio bih sastanak kao pozitivan. Optimista sam i moja je želja da postignemo dogovor u interesu svih strana. Dao sam predlog za moja tri igrača i sada je na Upravnom odboru Crvene zvezde da ga prihvati ili odbije. To je kombinacija smanjenja procenata koje imamo i našeg budućeg interesa pri prodaji igrača.Predsednik Jagodine Goran Milanović očekuje sastanak sa čelnicima Crvene zvezde.- Još nas niko nije pozvao, ali očekujemo sastanak. Podržavam inicijativu Kokeze. To je jedan od modela za oporavak Zvezde. Što se nas tiče, neće biti problema da se dogovorimo.FK Crvena zvezda želi džentlmenski dogovor s klubovima, agencijama i menadžerima jer ima dosta igrača koji su sklopili sramne ugovore sa crveno-belima, prema kojima klub iz Ljutice Bogdana i u slučaju milionske prodaje može biti na gubitku. Kako Kokeza kaže, klub je ponudio procenat od 20 odsto i momentalnu isplatu novca kad igrač bude prodat.

Ranko Stojić
Ranko Stojić

Zvezdina samo deca i stranciCrvena zvezda ima 100-procentno vlasništvo samo nad klincima poniklim u njenoj omladinskoj školi. Na tom spisku su prvotimci Vukan Savićević, Stefan Mihajlović, Nikola Karaklajić i Stefan Čikić, pozajmljeni Petar Đuričković i Stevan Luković, te dvojica golmana - Aleksandar Kirovski i Miloš Vesić.Nigerijac Abiola Dauda nema ugovor štetan po klub, kao ni Luis Garido, ukoliko ga Zvezda na leto otkupi iz Hondurasa.

Bez Mudrinskog i Pantića na RadničkiFudbaleri Crvene zvezde Ognjen Mudrinski i Aleksandar Pantić uklonjeni su iz prvog tima zbog revizije ugovora i nisu trenirali pred današnju utakmicu s Radničkim iz Kragujevca. Po rečima potpredsednika crveno-belih Slaviše Kokeza, igrači čiji su ugovori štetni neće biti u takmičarskom pogonu. Mudrinski će danas biti na klupi, a Pantić neće biti ni u protokolu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track