Najnovije vesti

Miloš Radisavljević Kimi pušten iz zatvora, bio na utakmici
Foto: Izaberipartizan/M. Todorović)

Slobodan

Miloš Radisavljević Kimi pušten iz zatvora, bio na utakmici

Fudbal
Zbog pretnji novinarki B92 Radisavljević jeosuđen na godinu dana zatvora, a jos šest meseci mu je pridodato zbog nasilničkog ponašanja, pa mu je Prvi osnovni sud izrekao jedinstvenu kaznu od 16 meseci zatvora koju je Apelacioni sud potvrdio

BEOGRAD - Jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz" Miloš Radisavljević Kimi izašao je iz zatvora pošto je odslužio celu kaznu od 16 meseci na koju je bio osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji novinarki B92 Brankici Stanković tokom fudbalske utakmice Partizan - Šjahtor u decembru 2009. godine u Beogradu.

Prema Radisavljeviću nije primenjena amnestija, odnosno zakonsko umanjenje kazne za 25 odsto, pošto je bio u bekstvu, rečeno je Tanjugu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

On je u petak 5. aprila pušten iz Okružnog zatvora u Beogradu, a u nedelju je prisustvovao utakmici između Partizana i Vojvodine na stadionu u Humskoj ulici.

Radisavljeviću se još sudi zbog učešća u neredima kada je zapaljena Bajrakli džamija u centru Beograda u noći između 17. i 18. marta 2005. nakon pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

Radisavljeivć je osuđen jer je za vreme utakmice Partizan - Šjahtor koja je direktno prenošena, gumenu lutku koja je simbolizovala Stankovićevu "nabijao na metalnu šipku".

Nakon toga, gumenu lutku je bacio drugim navijačima, koji su pevali pesmu "Otrovna si kao zmija proći ćeš kao Ćuruvija", upućenu Stankovićevoj.

Stankovićeva je tih dana, u autorskim emisijama, iznela i analizirala protivzakonito ponašanje navijača raznih klubova, kao i postupanje državnih organa protiv njih.

Posle incidenta na stadionu, Radisavljević je nekoliko meseci bio u bekstvu, posle čega je uhapšen, a nakon izricanja prvostepene presude pušten je da se brani sa slobode.

Posle ukidanja presude u julu 2011. godine, ponovo mu se gubi trag do hapšenja u Makedoniji 21. februara 2012. Iste večeri je deportovan i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Zbog pretnji koje su usledile nakon emitovanja serijala "Nemoć države o huliganima", Stankovićeva je, na osnovu bezbednosne procene nadležnih institucija, dobila 24-časovno obezbeđenje Ministarstva unutrašnjih poslova.

Inače, zbog pretnji novinarki insajdera pokrenuti su brojni sudski postupci.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...