LE: Krasić, Ivanović i Matić u polufinalu

Liga Evrope

LE: Krasić, Ivanović i Matić u polufinalu

Fudbal -
U polufinalu. Fenerbahče, Bazel, Čelsi i Benfika

BEOGRAD - Fudbaleri Benfike plasirali su se večeras u polufinale Lige Evrope, iako su u revanšu četvrtfinala u gostima odigrali 1:1 protiv Njukasla, a istim rezultatom protiv Lacija u Rimu mesto među četiri najbolja tima osigurao je Fenerbahče.

Benfika je prošla dalje pre svega zahvaljujući trijumfu od 3:1 prošle nedelje u Lisabonu.

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u polufinale, iako su u Moskvi izgubili od ekipe Rubina sa 3:2."Plavci" su do plasmana među četiri najbolje ekipe došli zahvaljujući pobedi od 3:1 u prvom meču koji je odigran prošle nedelje u Londonu.

Engleski tim je brzo stigao do prvog gola, pošto je već u četvrtom minutu Fernando Tores bio precizan. Borba na stadionu Lužnjiki rasplamsala se tek u drugom poluvremenu, a izjednačujući pogodak za Rubin postigao je Ivan Markano u 51. minutu.Radost domaćih navijača trajala je samo četiri minuta, a zatim je Viktor Mozes vratio prednost Čelsiju. Završnica meča, međutim, pripala je Rubinu koji je u 62. minutu ponovo izjednačio preko Gokdeniza Karadeniza, a kakvu-takvu nadu ruskom timu ulio je Bibras Natko iz penala u 75. minutu.

Ipak, odbrana Čelsija izdržala je do kraja meča, a "plavci" su uprkos porazu stigli do polufinala. Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ušao je u igru u 90. minutu umesto Frenka Lamparda.

Njukasl je pružio bolju partiju nego u prvoj utakmici, ali je uspeo da postigne samo jedan gol i to preko Papisa Sisea u 71. minutu. Konačan rezultat postavio je Salvio u sudijskoj nadoknadi vremena.

U timu Benfike celu utakmicu odigrao je srpski internacionalac Nemanja Matić.

Ekipa Fenerbahčea je u Rim doputovala sa prednošću od 2:0 iz prve utakmice, ali je Lacio golom Senada Lulića u 60. minutu došao do nade za plasman u polufinale.

Ona je, međutim, trajala samo 13 minuta, a onda je izjednačujući pogodak za goste iz Turske postigao Caner Erkin. Srpski internacionalac i član Fenerbahcea Miloš Krasić ušao je u igru 87. minutu umesto strelca Erkina.

Najviše uzbuđenja bilo je u Bazelu, gde su istoimeni tim i Totenhem u regularnom toku ponovili rezultat iz prvog meča, ni posle produžetaka nije bilo promene pa su paneli rešili poslednjeg polufinalistu. Fudbaleri švajcarskog kluba bili su precizni sva četiri puta, dok su Hadlston i Adebajor promašili, pa je Bazel ostvario veliki uspeh.

http://www.youtube.com/watch?v=t3XSIwTXJAk

Rezultati i strelci:

Rubin - Čelsi 3:2

(Markano 51, Karadeniz 62, Natko 75. penal - Tores 4, Mozes 55) prvi meč 1:3

Njukasl - Benfika 1:0

(Sise 71 - Salvio 90+2) (1:3)

Bazel - Totenhem 2:2 (2:2) penalima 4:1

(Salah 27, Dragović 49 - Dempsi 23,63)

Lacio - Fenerbahče 1:1

(Lulić 60 - Erkin 73) (0:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track