OPTUŽBE: Džajić i Piksi pozajmljivali keš i plaćali sudije?!

Poslovanje Crvene zvezde

OPTUŽBE: Džajić i Piksi pozajmljivali keš i plaćali sudije?!

Fudbal -
Biznismen Stevan Stevanović tužio Crvenu zvezdu, Dragana Džajića i Dragana Stojkovića zbog pozajmica koje mu nisu vratili, pa povukao tužbu protiv Piksija pošto je isplatio sve

BEOGRAD - Biznismen Stevan Stevanović izjavio je da su predsednici FK Crvena zvezda Dragan Džajić i Dragan Stojković Piksi pozajmljivali novac od njega da bi pokrivali klupske troškove, a jedna od stavki su i sudije, prenosi Informer.

Stojković je u izjavi za ovaj list potvrdio da je pozajmljivao novac od Stevanovića.

"Kad sam došao u klub, zatekao sam ga u lošem finansijskom stanju. Nisam hteo da budem predsednik koji obećava i laže igrače, tako da sam morao da obezbedim novac kako bih im isplatio plate i premije. Osim toga, novac je korišćen i za produžavanje ugovora s pojedinim fudbalerima. Što se tiče stavke za sudije, zaista se ne sećam o čemu se tu radi. Stevanović je prijatelj kluba i pozajmljivao nam je novac u nekoliko navrata bez kamate. Vratio sam mu sve. Nije insistirao da se sve vrati odjednom, već smo se dogovorili o dinamici i ispoštovao sam je", rekao je Stojković

Pošto mu veći deo dugova nije vraćen Stevanović je tužio klub iz Ljutice Bogdana, Džajića i Stojkovića. U međuvremenu, pošto je Piksi vratio dugove tužba protiv njega je povučena.

"Stojković mi je vratio novac i tužba je povučena. Međutim, Džajić mi duguje pola miliona i taj spor nije završen", rekao je Stevanović.

Stevanović je priložio potvrde iz kojih se vidi kolika je suma i u koje svrhe je novac trošen. Iz priloženog se vidi da je od 2002. do 2005. pozajmio Džajiću 448.500 evra, dok je Stojkoviću od 2005. do 2007. dao 152.000 evra.

Jedna od stavki su i sudije, za koje je izdvojeno 5.000 evra. Pored skraćenice "sud" stoji i datum 18. septembar 2005. godine, a tog dana Zvezda je na Banjici pobedila Rad sa 4:2. Stevanović kaže.

"Koliko se sećam, pozajmljivao sam novac za plate i premije igrača. A ta stavka "sudije" odnosi se na obavezno plaćanje troškova usdija nakon mečeva, jer klub nije imao novac ni za to."

Dragan Džajić se prethodnih dana nije javljao na pozive novinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track