ZVEZDA SE NE PREDAJE: Milijaš i Lazović jači od Čovića

Superliga

ZVEZDA SE NE PREDAJE: Milijaš i Lazović jači od Čovića

Fudbal -
Meč je sa tri gola obeležio Nenad Milijaš
1 / 9

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su subotički Spartak (4:1) u jednom od derbija 23. kola Superlige Srbije, a meč na Marakani obeležio je kapiten crveno belih Nenad Milijaš koji je postigao tri gola.

Zvezda je većim delom meča imala inicijativu, koja je prvi put krunisana u 20. minutu, kada je posle centaršuta Vešovića Milijaš doveo domaće u vođstvo. Prednost izabranika trenera Rikarda sa Pinta, koji je zabeležio četvrti trijumf od kada je stigao u Beograd, nije dugo trajala pošto je posle kontre Spartaka Nemanja Čović poravnao na 1:1.

Ipak Zvezda je posle igranja rukom Vidaka Bratića u šesnaestercu Spartaka i precizno izvedenog penala Nenada Milijaša na poluvreme otišla sa vođstvom od 2:1.

Drugo poluvreme počelo je bakljado,m i koreografijom na severu Marakane. Meč je rešen u 55 minutu, kada je sudija Đokić posle igranja rukom Spajića u šesnaestercu Crvene zvezde propustio da dosudi najstrožu kaznu za goste, a Dauda i Lazović su u kontrii povećali prednost domaćina na 3:1.

Poslednji gol za Crvenu zvezdu, koja i dalje ioma četiri boda manje od vodećeg Partizana postigao je Milijaš, posle još jedne lepe akcije Lazovića i Daude.

Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu rekao je posle pobede da je veoma zadovoljan igrom svih fudbalera, ali da od njih želi još više.

"Veoma sam zadovoljan svim igračima. Oni u proseku imaju 23 godine i trenutno ne mogu mnogo više da tražim od njih. Mislim da ćemo da se poboljšamo u budućnosti, ambiciozni smo, uvek želimo više i igrači znaju svoje mogućnosti", rekao je Sa Pintu.

Sa Pintu je kazao da trostruki strelac za Zvezdu, kapiten Nenad Milijaš, može s ovakvom igramo da nastupi u nekim od jačih liga u Evropi.

"Kapiten je bio dobar na poziciji na kojoj je igrao, ima kvalitet, i ako nastavi ovim intezitetom, može da igra u nekom klubu u Španiji ili Engleskoj. Zadovoljan sam njegovom igrom, ali pre svega igrom celog tima", kazao je Sa Pitnu.

Trener Zvezde je rekao da je ranije osetio da ekipa može da padne posle primljenog gola i da je spremao svoje igrače za to.

"Fudbal se igra 90. minuta i mora postojati strpljenje. Osetio sam da ekipa može da padne posle primljenog gola i spremao sam ih za to. Spartak je ozbiljna ekipa i stvarao nam je dosta problema", rekao je Sa Pintu.

Napadač crveno-belih Stefan Mihajlović je u petak samoinicijativno napustio trening, dok je Milan Jovanović rano jutros uhapšen, zato što je navodno napao policajca u alkoholisanom stanju.

"Razočarana sam zbog Mihajlovića. Ne mogu da prihvatim to da igrač napusti trening 24 sata pre važnog meča. Ne želim u timu igrača koji u funkciju stavljaju sebe pre ekipe. Slučaj Jovanovića ne mogu da komentarišem, jer nemam sve informacije", rekao je Sa Pintu.

Trener Spartaka Petar Kurćubić rekao je da je njegova ekipa dobro počela utakmicu, ali da ih je poremetio drugi primljeni gol.

"Korektno smo počeli utakmicu, držali smo egal sve do drugog gola, ali je on opredelio dalji tok utakmice. U drugom poluvremenu smo rešili da probamo sve, ali Zvezda uvek iskoristi to kada krene tim gardom. Posle četvrtog primljenog gola smo čuvali tim za utakmicu u koja nas očekuje u sredu", rekao je Kurćubić.

http://www.youtube.com/watch?v=oFgp72ZOUiM

Tekstualni prenos

90+3 minut - Kraj utakmice

90+3 minut - Dauda je promašio zicer

88. minut - Dauda ne uspeva da ugrozi Aleksića

75. minut - Ritam je malo pao, nema uzbuđenja.

68. minut - Igra se odvija na sredini terena, ali Zvezda ima veći posed lopte.58. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL 4:1 - Nova dobra akcija Lazovića i Daude, koju je trećim golom krunisao Milijaš

55. minut - GOOOOOOOOOOOL 3:1 - Spartak je čini se oštećen za jedanaesterac posle igranja rukom Spajića u šesnaestercu, ali je odmah posle toga Dauda povukao kontranapad, koji je golom krunisao Lazović.

46 minut -Utakmica je nastavljena

Sjajna atmosfera i bakljada na severu Marakane

Drugo poluvreme

45 + 1 - Kraj poluvremena

39. minut - Čović i Puškarić propuštaju šansu pred golom Zvezde

35. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL 2:1 - Milijaš vara Aleksića i postiže drugi gol na utakmici

34. minut - Bratić je igrao rukom u šesnaestercu Spartaka, a sudija Đokić je pokazao na penal

30. minut - Pokušaj Lazovića bez opasnosti po gol Spartaka

25. minut - GOOOOOOOOOOOOOL - Dobra akcija Spartaka koju je posle slabed intervencije golmana Bajkovića i odbrane zvezde krunisao Nemanja Čović.

20. minut - GOOOOOOOOOOOLLLLLLLL 1:0 - Dobar napad Crvene zvezde počeo je prilikom koju nije iskorisztio Dauda, a u nastavku akcije Vešović je centrirao, a Milijaš glavom pogodio gol Spartaka.

9. minut - Pokušaj Torbice, bez opasnosti po Bajkovića

5. minut - Zvezda ima inicijativu, ali za sada nema prilika ni pred jednim golom

Prvo poluvreme

Crvena zvezda - Spartak 4:1 (2:1)

Strelci: Milijaš 20, 35, 58, Lazović 55 - Čović 25

Stadion: Crvene zvezde

Gledalaca: 22.000

Sudija: Nenad Đokić (Užice)

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Spajić, Mikić (Petković), Mladenović, Garido, Milijaš, Kadu (Milivojević), Lazović (Ožegović), Kasalica, Dauda. Trener: Rikardo Sa Pintu.

SPARTAK: Aleksić, Farkaš, Bratić, Antonić, Puškarić, Šarac, Novaković, Kovačević, Čović, Torbica (Mezei), Despotović (Milivojev). Trener: Petar Kurćubić.

Tekstualni prenos

Crvena zvezda u duel sa Spartakom ulazi osokoljena serijom od tri uzastopne pobede pod vođstvom trenera Rikarda Sa Pinta, ali treba istaći da je Portugalca poslužio i raspored, pošto je debitovao u okršajima sa tri poslednjeplasirana tima Superlige. Dodatan motiv za crveno-bele biće i taj što su Subotičani ostali dužni Beograđanima obzirom da su im jesenas naneli prvi poraz u Superligi – 3:0.

Motiv će, ipak, imati i Spartak obzirom da je Humske stigla zanimljiva ponuda – premija od 40.000 evra koliko ćegost zaraditi ako ostanu neporaženi u Ljutice Bogdana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track