MUSLIN: Džajić nije hteo da me posluša!
Foto: Rojter

Intervju, Slavoljub Muslin, trener Krasnodara

MUSLIN: Džajić nije hteo da me posluša!

Fudbal -
Tražio sam da najmanje 50 odsto ide u obnovu kluba, ali vršila se drugačija raspodela novca i sad imamo ovu bedu

Cveta u Rusiji.Srpski stručnjak na klupi ruskog Krasnodara Slavoljub Muslin stvara veliki tim za Evropu, ali usput nailazi na prepreke i sitna podmetanja koja bi da mu ospore dosadašnje uspehe s klubom, osnovanim 2008. godine. Nedavno se, naime, pojavila informacija da su Muslinovi fudbaleri izgubili 3:0 od Krila Sovjetov u nameštenom meču.- To je glupost jednog novinara s nekakvog sajta, što će morati da je dokazuje na sudu. Nije postojao nijedan razlog da pustimo Krila, pogotovu što bi nas ta pobeda zadržala u borbi za Evropu - kaže Muslin.♦ Kako vam se čini situacija u Crvenoj zvezdi?- Kad nema para, ne može da bude dobro.♦ Da li bi Zvezda izbegla sadašnju bedu da je svojevremeno predsednik Dragan Džajić prihvatio vaše uslove?- Sigurno. Tražio sam da se zarađeno od transfera ulaže u terene, obrazovanje trenera, nove igrače, omladinsku školu... Tražio sam da najmanje 50 odsto ide u obnovu kluba, ali vršila se drugačija raspodela novca i sad imamo ovo što vidimo.♦ Da li biste predsedniku kluba preporučili da ulaže u srpski fudbal?- Nudili su mu nedavno da kupi Romu, pa njega to nije zanimalo. Želi samo da stvara u svom zavičaju i zato je napravio trening centar za profesionalce vredan 30 miliona evra i fudbalsku akademiju za mlađe kategorije od 25 miliona.

Podrška Mihajloviću♦ Šta mislite o radu selektora Siniše Mihajlovića?- Podržao bih Mihajlovića, mislim da je to trenutno jedino ispravno, jer ne vidim nijednog našeg trenera koji bi nešto bolje uradio. Vidim kod selektora neke ideje, ali rezultata nema jer se svesno išlo na podmlađivanje. Znate, osnovni naš problem je što još nismo dobili centarfora, ali Mihajlović ne može da bude odgovoran za to što ga nema u srpskom fudbalu.

Gazda 150. svetski bogataš♦ Niste očekivali ovakav rasplet u sezoni?- Naša očekivanja su bila skromna, ali kad se već dogodilo da budemo blizu vrha, mogli smo da napravimo i taj korak ka Evropi. Idemo dalje, naš predsednik je bogat čovek, prema Forbsu 150. na svetu, i veoma ambiciozan u fudbalu. Krajem 2015. uselićemo se na naš stadion od 255 miliona evra i sa 35.000 mesta, i tada ćemo ići ka višim plasmanima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track