Najnovije vesti

E, MOJ SUDIJA: Kašai oštetio Barsu kod golova, Bajern za penale

Upropastio spektakl

E, MOJ SUDIJA: Kašai oštetio Barsu kod golova, Bajern za penale

Fudbal
Pored fantastične igre Bajerna, prvi polufinalni meč Lige šampiona obeležilo i skandalozno suđenje Mađara Viktora Kašaija

MINHEN - Bajern je, bez ikakve dileme, bio mnogo bolji rival i zasluženo slavio u prvom meču polufinala Lige šampiona protiv Barselone.

 

Međutim, senku nad spektakularan meč koji je odigran na "Alijans areni" u Minhenu bacio je sudija Viktor Kašai. Dan posle spektakla Mađaru se na dušu stavlja najmanje šest spornih situacija, prva tri pogotka Bajerna, kao i tri igranja rukom u kaznenom prostoru igrača Barselone.

 

Kod prvog pogotka Bajerna sporan je bio duel Dantea i Danija Alveša. Defanzivac Bajerna sa obe ruke je "zajahao" beka Barse i sprečio ga da skoči, a potom je glavom asistirao Mileru za vođstvo. Utisak je da je Kašai propustio da svira prekršaj u napadu.

 

Drugi pogodak Bajern je postigao iz ofsajda, tvrde u Barseloni. Snimci daju za pravo španskom timu, utisak je da je strelac Mario Gomez bio najbliži golu Barselone i da je pogodak neregularan.

 

Treći pogodak je najmanje sporan - Tomas Miler je takozvanim bodičekom blokirao Đordija Albu da zaustavi prodor Robena koji je sekund kasnije postigao treći gol za svoj tim. S obzirom da "pik-en-rol" još uvek nije usvojen u fudbalu, jasno je da je sudija morao da dosudi prekršaj u korist Barselone.

 

Međutim, Kašai nije oštetio samo španski tim. U dva navrata je je propustio da dosudi jedanaesterac u korist Bajerna posle igranja rukom od strane igrača Barselone u kaznenom prostoru.

 

U prvom slučaju Pike je zahvatio loptu rukom posle šuta Lama ka golu. Položaj Pikeove ruke nije bio adekvatan situaciji i može se smatrati da je neprirodan, odnosno da je Kašai morao da dosudi penal.

 

Ista situacija se ponovila nešto kasnije kada je Aleksis Sančez posle Danteovog šuta glavom loptu zaustavio rukom. I tada se nije čula pištaljka sudije Viktora Kašaija iz Mađarske.

 

Zanimljivo, mađarski sudija je već jednom bio na ledu zbog pogrešne odluke. Kašai je bio u najužem krugu kandidata da sudi finalni meč na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini, ali je kažnjen zbog previda na meču Ukrajina - Engleska, kada nije priznat regularan pogodak reprezentativca Ukrajine Marka Devića. Kašai je umesto u Kijev istog dana odleteo nazad u Tatabanju. Ostaje da se vidi da li će ponovo morati na pauzu.

 

http://www.youtube.com/watch?v=BTmtJtB9HAI
http://www.youtube.com/watch?v=IwDMrxdxRco
http://www.youtube.com/watch?v=t_kWUi59CfY

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...