NIJE BITAN: SNS ima preča posla od Karadžića
Foto: Marina Lopičić

Zadnja rupa na svirali

NIJE BITAN: SNS ima preča posla od Karadžića

Fudbal -
Državni sekretar za sport Predrag Peruničić kaže da naprednjaci nemaju nameru da smenjuju aktuelnog predsednika FS Srbije

Nije toliko važan kao što misli!Smena predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića postavljena je kao jedinstveni cilj većine fudbalskih radnika u Srbiji, ali u poslednje vreme kolaju razne glasine da iza te akcije stoji Srpska napredna stranka. MešanjeSam Tole je rekao da nema takva saznanja, a ukoliko bi ih imao, odmah bi prijavio SNS sedištu UEFA jer je mešanje politike u sport zabranjeno.Međutim, državni sekretar za sport Predrag Peruničić tvrdi da stranka čiji je član nema nikakve veze s pokušajima smene prvog čoveka srpskog fudbala jer on nije neko ko je u njihovom interesnom polju. Prema Perunovim rečima, Tole nije toliko bitan da bi se naprednjaci trudili da ga sklone, tim pre što se zemlja nalazi u delikatnoj situaciji, gde na listi prioriteta nikako nema mesta za Tomislava Karadžića.Znao bih za to- Ne razumem izjavu gospodina Karadžića, pa kao takvu neću ni da je komentarišem - kaže Peruničić, a na konkretno pitanje da li SNS stoji iza pokušaja Toletove smene, dodaje:- Na mesto državnog sekretara za sport došao sam kao kadar SNS, tako da bi sasvim normalno bilo da znam ukoliko u stranci postoji neka takva inicijativa. Tvrdim da se o tome uopšte ne priča, jer Srbija trenutno ima znatno važnije teme nego što su pitanja u Fudbalskom savezu Srbije, pa makar to bilo i ono o smeni samog predsednika organizacije.

Perun: Iskreno, ne razumem šta je gospodin Karadžić hteo da kaže
Perun: Iskreno, ne razumem šta je gospodin Karadžić hteo da kaže

Kokeza: Neumesna izjavaPotpredsednik Crvene zvezde Slaviša Kokeza bio je iznenađen konstatacijom Tomislava Karadžića.- Neumesna je izjava gospodina Karadžića. Ponavljam ono što sam rekao dan ranije, Crvena zvezda će samo preko institucija FSS podržati njegovu smenu. Samo tako i nikako drugačije. Očigledno se radi o prebacivanju lopte na neke druge stvari koje nisu u vezi s fudbalom, jer je stanje u srpskom fudbalu katastrofalno - rekao je Kokeza za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track