ZVANIČNO: Dejvid Mojes novi trener Mančester junajteda!

ŠEST SEZONA

ZVANIČNO: Dejvid Mojes novi trener Mančester junajteda!

Fudbal -
Kako se navodi, Upravni odbor kluba jednoglasno je odobrio preporuku sadašnjeg trenera Aleksa Fergusona koji će na kraju sezone napustiti ekipu. Mojes će zvanično preuzeti klub 1. jula, a potpisao je ugovor na šest sezona

MANČESTER - Engleski fudbalski klub Mančester junajted potvrdio je danas na svom zvaničnom sajtu da će Dejvid Mojes biti novi trener od sledeće sezone.

Kako se navodi, Upravni odbor kluba jednoglasno je odobrio preporuku sadašnjeg trenera Aleksa Fergusona koji će na kraju sezone napustiti ekipu. Mojes će zvanično preuzeti klub 1. jula, a potpisao je ugovor na šest sezona.

"Velika je čast što su mi ponudili da postanem trener Mančester junajteda. Oduševljen sam što me je baš Aleks Ferguson preporučio za posao. Ne ukaže vam se često šansa da vodite klub kao što je Junajted. Radujem se narednoj sezoni. Znam koliko će biti teško naslediti najboljeg trenera ikada", rekao je Mojes.

"Imao sam sjajan posao u Evertonu. Od sada pa do kraja sezone, učiniću sve da osiguram što bolju poziciju na tabeli. Fantastični navijači Evertona su odigrali veliku ulogu u stvaranju tima tokom minulih godina. Imao sam njihovu ogromnu podršku i hvala im na tome", rekao je Mojes.

Ranije danas, fudbalski klub Everton potvrdio je da Dejvid Mojes napušta klub na kraju sezone. Mojes je juče razgovarao sa predsednikom Evertona Bilom Kenrajtom i rekao mu da želi da ode u Junajted. Kenrajt se zahvalio Mojesu na svemu što je uradio od dolaska u klub 2002. godine i istakao da se radi o izvanrednom menadžeru

Mojes je od 2002. godine vodio Everton na više od 500 utakmica, uključujući i četiri učešća u Ligi Evrope. Poslednje dve utakmice u kojima će Mojes voditi Everton biće premijerligaški dueli sa Vest Hemom i Čelsijem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track