Čović: Neću svađu s Karadžićem!
Foto: Marina Lopičić

Ne želi da se prepucava

Čović: Neću svađu s Karadžićem!

Fudbal -
S funkcijama se nismo rodili i o njima odlučuju samo rezultati, kaže jedan od potpredsednika Crvene zvezde

Zbogom, oružje.Nebojša Čović ne želi polemiku s Fudbalskim savezom Srbije i predsednikom te organizacije Tomislavom Karadžićem. Potpredsednik FK Crvena zvezda kaže da je za svađu potrebno dvoje i da on to ne želi.- Mislim da su nepotrebni naslovi da Crvena zvezda ostavi Tomislava Karadžića na miru! Nismo započeli kampanju za njegovu smenu sa čela FSS niti smo njeni učesnici - rekao je Nebojša Čović za Kurir i dodao:- Hoćemo korektne odnose s Karadžićem. Nema razloga da se prepucavamo preko medija. S funkcijama se nismo rodili i o njima odlučuju samo rezultati, kako sportski tako i finansijski.Ipak, izjava potpredsednika crveno-belih da se „krčka smena Tomislava Karadžića“ izazvala je reakciju predsednika FSS, koji je poručio da će sam sazvati vanrednu sednicu ukoliko „pobunjenici“ ne budu imali dovoljno potpisa za to.- Termin „krčkanje“ odnosio se na eventualnog kandidata Crvene zvezde za predsednika FSS, pošto su se proteklih nedelja pojavljivala razna imena. Generalno nisam za svađu. I jedni i drugi smo u istoj porodici. Karadžić je bio korektan prema Crvenoj zvezdi i to mu nikad neću zaboraviti. Ali, ako bude došlo do vanredne sednice Skupštine i predloga za smenu, imaćemo kandidata, kojeg krčkamo kao sarmicu - zaključio je Čović.

Tomislav Karadžić
Tomislav Karadžić

Miho, gledaj svoja poslaNebojša Čović smatra da selektor „orlova“ Siniša Mihajlović kao bivša legenda ne treba da tutoriše rukovodstvu crveno-belih jer veoma dobro zna kako je voditi klub sa ogromnim minusom.- To što nam preporučuje Mihajlović znamo veoma dobro i bez njega. Gledamo svoja posla, a merilo uspešnosti su rezultati. To u Zvezdi ne zavisi samo od sporta, jer smo nasledili muke i probleme, odnosno minus od 50 miliona evra.

Robi voli ZvezduCrvena zvezda bivšem treneru Robertu Prosinečkom duguje 150.000 evra, a ukupan dug koji treba rešiti do kraja maja kako bi bila dobijena evrolicenca iznosi 1,7 miliona evra.- Robi nije tražio pare od Zvezde! On je vrlo korektan i voli klub. Završićemo to, nećemo mu ostati dužni. Ne dugujemo samo njemu, ima tu svega i svačega. To nisu male pare, ali više ne smemo da se zadužujemo. Tih 1,7 miliona evra platićemo iz sopstvenih resursa. Realni sam optimista - tvrdi Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track