ZUBIZARETA: Valdes je moja greška!

Verovao u golmana Barse

ZUBIZARETA: Valdes je moja greška!

Fudbal -
Mislio sam da su pregovori oko produžetka saradnje bili na dobrom putu, tako da je to moja greška - rekao je Zubizareta

BEOGRAD - Sportski direktor fudbalskog kluba Barselona Andoni Zubizareta rekao je danas da je njegova greška što je verovao da će golman Viktor Valdes produžiti ugovor i ostati u katalonskoj ekipi.

"Valdes je odličan golman, igrač koji ne gubi vrednost. Ako želi da ode, sešćemo sa njim i naći najbolju opciju. Mislio sam da su pregovori oko produžetka saradnje bili na dobrom putu, tako da je to moja greška", rekao je Zubizareta španskim medijima.

Valdesov ugovor ističe na kraju sledeće sezone, a 31-godišnji golman je početkom sezone najavio da ga neće produžiti i da će napustiti klub.

"Kada smo napravili predlog za obnovu ugovora, on je rekao da ne želi da ga produži, već da ode, da potraži drugačiji stil fudbala. To je golman koji daje sve od sebe i verujem da je odluka da ode više zbog života nego profesije", kazao je Zubizareta.

On je rekao da ima jasnu ideju kakvog golmana želi u Barseloni sledeće godine.

"Imam jasnu ideju kakvog profila golmana želimo za sledeću sezonu. On svakako neće biti kao Valdes", kazao je Zubizareta. Valdes je ponikao u Barseloni i za tu ekipu odigrao 499 utakmica.

Kao kandidati da ga zamene pominju se golmani Borusije Menhengladbah Mark-Andre Ter Štegen i Liverpula Pepe Reina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track