RAŠOVIĆ: Partizan je isuviše veliki klub da ide na remi

Poslednji raport pred derbi

RAŠOVIĆ: Partizan je isuviše veliki klub da ide na remi

Fudbal -
Verujem u tim, verujem u navijače, oni su se sad ujedinili i onda je još veća odgovornost pred nama, kaže trener Partizana

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da su crno-beli isuviše veliki klub da bi sutra igrali na nerešen rezultat protiv Crvene zvezde u meču koji odlučuje fudbalskog prvaka države.

"Partizanu igraju dva rezultata, ali smo mi suviše veliki klub da utakmicu koja odlučuje o prvaku igramo na remi. Upoznati smo s kvalitetom Zvezde, znamo da su pobedili osam utakmica uzastopno. Sigurno je da poštujemo rivala, ali to neće sputati igrače i želju za pobedom. Daćemo sve od sebe da dođemo do pobede", rekao je Rašović novinarima u Beogradu.

Partizan ima dva boda više od Zvezde, a do kraja takmičenja ostala su tri kola.

"Očekujem bespoštednu borbu od početka. Kako god da utakmica krene, nećemo se predati, nećemo stajati, daćemo maksimum na svakom delu terena... Svi osećamo pritisak, a zamislite samo kako je igračima Zvezde. Jedna od naših prednosti je što igramo kod kuće. Osećamo huk juga iznad svlačionice, znamo koliko koraka nam treba do terena, znamo svaku travku. Taj pritisak će samo pomoći", rekao je Rašović.

Trener je istakao da veruje u svoj tim i kazao je da svi osećaju pozitivnu tremu.

"Ako igrači odrade na terenu ono što su pripremali tokom nedelje, neće biti problema. Verujem u tim, verujem u navijače, oni su se sad ujedinili i onda je još veća odgovornost pred nama. Postoji pozitivna trema, koja će nestati kad počne utakmica", rekao je Rašović.

Trener Partizana ponovio je da ova utakmica odlučuje prvenstvo i da veruje da će pobednik derbija zadržati bodovnu prednost do kraja šampionata. Novinari su pitali trener da li očekuje da neko od njegovih igrača "postane Bane Ivanović", pošto je kapiten Srbije u sredu golom u nadoknadi vremena doneo svom Čelsiju trijumf u Ligi Evropa.

"U ekipi ima igrača koji mogu da budu junaci, jer derbi rađa junake", rekao je Rašović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track