MIHAJLOVIĆ: Srbi iz RS treba da navijaju za svoju zemlju, Srbiju

Ujedinjeni oko reprezentacije

MIHAJLOVIĆ: Srbi iz RS treba da navijaju za svoju zemlju, Srbiju

Fudbal -
Selektor Srbije istakao da mu mnogo znači podrška Srba koji žive van granica Srbije

BEOGRAD - Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je u drugom delu intervjua za agenciju Anadolija da Srbi koji žive van granica Srbije treba da navijaju za svoju zemlju, odnosno Srbiju.

Mihajlović je istakao da mu podrška tih navijača posebno znači.

"Njihova podrška posebno nam je draga u svim utakmicama".

Selektor Srbije nije želeo da komentariše izjavu predsednika tzv. FS Kosova Fadilja Vokrija da bi voleo da se odigra "prijateljska utakmica Srbije i Kosova".

"O Vokrijevoj izjavi ne mislim ništa posebno. To su političke stvari i mnogo su više od fudbala. Kada se reše onda ćemo znati da li će se takva utakmica ikada odigrati. To je isto kao i sa Hrvatima. Ko bi pre 15 godina rekao da je moguće da igramo sa njima."

Govoreći o fudbalskim temama, Mihajlović je rekao da je napad najveća mana "Orlova" i pohvalio napadače koje imaju BiH, Hrvatska i Crna Gora.

"Malo smo deficitarni u napadu, ali naći će se rešenje i za ovaj segment naše igre. U dosadašnjem toku kvalifikacija niko, ama baš niko, nije nas nadigrao. Imali smo problem sa realizacijom, zbog toga i lošije rezultate. Da zaključim: ako odemo na SP u Brazil sigurno ostajem selektor. Ukoliko se ne plasiramo na Mundijal onda će se sve znati u decembru", kazao je Mihajlović i dodao: "Nemamo ono šta ima Bosna - Edina Džeku, Vedada Ibiševića i Miralema Pjanića. Nemamo napadače poput Hrvata Marija Mandžukića i Ivice Olića, poput Crnogoraca Stevana Jovetića i Mirka Vučinića".

Nekadašnji trener Bolonje, Katanije i Fiorentine smatra da vodi ispravnu politiku u stručnom štabu Srbije, pa je još jednom podcrtao da od nje neće odustati.

"Pomlađivanje tima je prava stvar. Javnost u Srbiji to treba da istrpi i za koju godinu imaće jednu od najboljih reprezentacija sveta. To je ključna stvar i prilikom moje eventualne odluke o ostanku na mestu selektora. Pitanje je hoću li imati strpljenja da sve podnesem sa ekipom koja, bez sumnje, ima veliki potencijal", kazao je selektor Srbije dodavši da se situacija u vezi Adema Ljajića nije promenila: ""Ko peva himnu Bože pravde, taj i igra za Srbiju. Oni koji krše kodeks neće biti pozivani u nacionalni tim".

Za kraj, Mihajlović nije mogao da prognozira ko će pobediti u finalu Lige šampiona, ali je istakao da će podržati Borusiju.

"Navijaću za Borusiju Dortmund, zbog Nevena Subotića i mog prijatelja i njegovog trenera Jirgena Klopa. Ne znam ko će pobediti. Možda je Bajern blagi favorit, ali favoriti ne pobeđuju uvek", objasnio je Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track