SRAMOTA: Zvezda zaboravila Luku, Mihu, Binu, Ivicu i Jugu!
Foto: Dado Djilas

Crveno-beli nisu pozvali svoje legende na proslavu

SRAMOTA: Zvezda zaboravila Luku, Mihu, Binu, Ivicu i Jugu!

Fudbal -
Sva petorica šampiona iz Barija 1991. u sredu bila u Beogradu, ali se, greškom kluba, nisu pojavili na proslavi 22 godine od osvajanja KEŠ

Nekad je to bio veliki klub.Bivši predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić, selektor Srbije Siniša Mihajlović i Dragiša Binić nisu pozvani u sredu na proslavu 22 godine od osvajanja titule evropskog šampiona u Bariju. Sva trojica bili su članovi zlatne generacije, koja je 29. maja 1991. pobedila Olimpik iz Marselja posle penala 5:4.Dika MohikanacVladan Lukić i Siniša Mihajlović nalaze se u Beogradu, dok je Dragiša Binić u Kruševcu. Prvi živi u Sopotu, dok je drugi već desetak dana stacioniran u Staroj Pazovi na pripremama s reprezentacijom Srbije, a Binić je uvek bio dragi gost na proslavama.Zanimljivo, još jedna legenda kluba Vladimir Jugović nalazi se u Srbiji, dok pomoćni trener Rikarda Sa Pinta Ivica Momčilović takođe nije viđen na proslavi. Stevan Stojanović, jedini koji je od svih igrača iz zlatne generacije bio na proslavi, obavešten je, i to privatnim kanalima, samo nekoliko časova pre svečanosti.- Za pozive su bile zadužene sekretarice. Očigledno je došlo do tehničke greške. Daleko bilo da je to urađeno iz neke zle namere. Putem mejla i SMS poruka pozvani su svi bivši igrači, zvezdaši, ljudi iz Zajednice superligaša i FSS. Možda je neko promenio broj ili mejl. Obeležili smo taj dan, a ja se ovom prilikom izvinjavam svima onima koji nisu dobili poziv - rekao je generalni sekretar Crvene zvezde Miodrag Zečević.Bez Deje i DarkaGodinama unazad na te proslave ne dolaze Dejan Savićević, Darko Pančev, Miodrag Belodedić, Ilija Najdoski i ostali članovi zlatne generacije.

Kokeza: Igraćemo Evropu!Nebojša Čović, Slaviša Kokeza i Stefan Pantović predali su kompletnu dokumentaciju FK Crvena zvezda Komisiji za licenciranje FSS i u 17.40 časova napustili prostorije na Terazijama. Dva časa kasnije FSS je na svojim stranicama na internetu objavio da će crveno-beli igrati u evropskim takmičenjima.- Sve smo platili. Uradili smo sve što je bilo do nas i što je moglo da se uradi. Dobili smo licencu i igraćemo Evropu, što je najvažnije - rekao je za Kurir potpredsednik Slaviša Kokeza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track