Đorđević: Sami smo krivi!
Foto: Dado Djilas

Reprezentacija danas otputovala u Brisel na meč sa Belgijom

Đorđević: Sami smo krivi!

Fudbal -
Mladi napadač razume nezainteresovanost navijača za „orlove“. Fudbaleri Srbije uprkos očajnim igrama i dalje imaju šanse za odlazak na Svetsko prvenstvo

Sad nam je još ostala računica - „da mi pobedimo, a ako oni izgube, pa odigraju remi“.Reprezentacija Srbije danas će obaviti prvi trening na stadionu Kralj Boduen u Briselu, gde će u petak (20.45 Prva TV) odigrati kvalifikacionu utakmicu sa selekcijom Belgije. Naš nacionalni tim još samo matematika drži u trci za plasman na SP u Brazilu 2014. godine, pa i reprezentativci shvataju da među navijačima nema naročitog interesovanja za njihov ključni duel s najboljim timom u grupi.- Sami smo krivi što je to tako, što navijači nisu preterano zainteresovani za našu utakmicu s Belgijom. Ipak, atmosfera ne treba da nas opterećuje, odigraćemo u Briselu kao da je pažnja kompletne javnosti okrenuta ka nama - rekao je centarfor Nanta Filip Đorđević.Poslednji trening Belgijanaca ispratilo je 20.000 navijača, što na najbolji način ilustruje u kakvoj euforiji domaćini dočekuju našu reprezentaciju.- Belgija juri prvo mesto i njima je naredni meč podjednako važan kao i nama, koji želimo da ostanemo i dalje u trci za plasman. Mislim da će zbog domaćeg terena veći pritisak biti na njima, pa bismo to mogli da iskoristimo. Igrali smo već jednu utakmicu i videli smo da nisu bauk, možemo se nositi ravnopravno, ali sad moramo da koristimo stvorene prilike - rekao je Ljubomir Fejsa.

Belgijski post traje deset godinaPoslednje veliko takmičenje „crveni đavoli“ odigrali su 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji. Od tada traje „post“, koji plaši i svakog navijača Srbije.- Nama je potrebno vreme. Bez obzira na to što smo se skoro okupili, u našem timu ima dovoljno kvaliteta da bismo se nosili sa bilo kojom reprezentacijom na svetu. Srbiji neće biti potrebno deset godina da napravi jaku ekipu poput belgijske - obećava Filip Đorđević.

Nastasić uz drugoveEkipu je pre odlaska u Brisel posetio Matija Nastasić, koji je zbog drugog žutog kartona protiv Škotske ranije započeo odmor od naporne sezone u Premijer ligi.- Došao sam da posetim drugove i da im poželim sreću u Belgiji. Dobro poznajem protivnika, posebno napadače, jer sam igrao i protiv Bentekea. Sve što znam o njemu ispričaću mojim saigračima iz odbrane - rekao je Nastasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track