ČUDA DA SE DESE: Srbija i Hrvatska bi mogle da igraju majstoricu na neutralnom terenu

Da li verujete u čuda?

ČUDA DA SE DESE: Srbija i Hrvatska bi mogle da igraju majstoricu na neutralnom terenu

Fudbal -
Ukoliko se poklopi puno detalja, dve reprezentacije bi mogle da odlučuju o putniku dalje kroz majstoricu

BEOGRAD - Ko bi rekao čuda da se dese... Stihove poznate pesme "Miljacka" mogli bi da zapevaju fudbaleri Srbije ukoliko u preostalom delu kvalifikacija naprave čudo. I više od toga, s obzirom kako su do sada igrali i koje rezultate ostvarivali. Naravno, uz svesrdnu "pomoć" Hrvata.

Ukoliko Srbija i Hrvatska, što je teoretski moguće, na kraju kvalifikacija budu imale isti broj bodova, istu gol razliku, isti broj datih golova i isti skor u međusobnim duelima, moguća je majstorica na neutralnom terenu.

Trenutno takav scenario izgleda tako da ni Čak Noris ne bi mogao to da izvede, ali...

Srbija je u A kvalifikacionoj grupi trenutno treća sa sedam bodova i gol razlikom 9:9. Hrvatska je druga sa 16 bodova i gol razlikom 10:4. U prvom međusobnom meču Hrvati su na "Maksimiru" slavili sa 2:0.

Do kraja kvalifikacija ostala su još tri kola, dakle devet bodova su u opticaju. Ukoliko se desi da Hrvatska izgubi sva tri meča, a Srbija pobedi sva tri, onda bi bili izjednačeni po broju bodova.

Tim Siniše Mihajlovića do kraja kvalifikacija igra dva meča na svom terenu, protiv Hrvatske i Makedonije, a gostuje Velsu. Tim Igora Štimca gostuje Srbiji i Škotskoj, a dočekuje Belgiju.

Ako se desi čudo, Srbija sve pobedi, a Hrvatska sve izgubi, pa obe reprezentacije budu imale po 16 bodova, odlučivaće gol-razlika. Ukoliko je i ona ista, onda odlučuje veći broj datih golova u kvalifikacijama. Ukoliko je i to isto, onda odlučuju međusobni dueli. Ako je i to indetično, u slučaju da Srbija u Beogradu slavi sa 2:0, onda bi se igrao jedan dodatni meč na neutralnom terenu. Ta majstorica bi odlučila putnika u baraž.

U tom slučaju na neki način bi se ponovila antologijska utakmica iz 1974. godine, kada je tadašnja Jugoslavija golom Josipa Katalinskog u Frankfurtu savladala Španiju sa 1:0 u majstorici i izborila pravo nastupa na Svetskom prvenstvu 1974. godine u Nemačkoj.

U teoriji je moguće. U praksi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track