POVRATAK KAPITENA: Zvezda želi Dejana Stankovića
Foto: Saša Pavlić

Iskusni as besplatno bi igrao za crveno-bele

POVRATAK KAPITENA: Zvezda želi Dejana Stankovića

Fudbal -
U slučaju da se Dejan Stanković dogovori sa čelnicima Crvene zvezde, došao bi kao pozajmljen igrač iz milanskog Intera

Ako dođe, postaće najveći!Dejan Stanković bi mogao da se vrati u Crvenu zvezdu posle 15 godina! Bivši kapiten crveno-belih boravi ovih dana u Beogradu, a priče o razlazu s Interom samo su pojačale spekulacije o njegovom povratku na Marakanu. Dejan Stanković (35) uživa status legende među navijačima crveno-belih, a eventualni povratak značio bi bolje dane za posrnulog šampiona Evrope i sveta iz 1991. godine.I dalje bez potvrdePriča o povratku Dejana Stankovića u Crvenu zvezdu nije bez osnova. Kako Kurir saznaje, Deki bi došao na jednogodišnju pozajmicu iz Intera, s kojim ima ugovor do leta 2014. godine. Stanković bi igrao besplatno za Zvezdu jer bi mu Inter davao platu. Opet, postoji opcija da narednu sezonu odigra u Fjorentini ili Americi, a pominje se i povratak u Lacio.Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović razgovarao je s Dejanom Stankovićem pre tri dana na košarkaškoj utakmici.- Nije tačno da smo u pregovorima s Dejanom Stankovićem - izjavio je sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović, a potom dodao:- Bila bi nam čast da takva ličnost uopšte razmišlja o dolasku u Crvenu zvezdu. Video sam se s njim, ali u ovom trenutku o tome nismo pričali.Srušio DžajićaDejan Stanković debitovao je za prvi tim Crvene zvezde 11. februara 1995. protiv OFK Beograda (2:1) na Karaburmi. Tad je imao samo 16 godina i oborio je rekord Dragana Džajića kao najmlađi prvotimac Zvezde. Prvi pogodak za crveno-bele postigao je protiv podgoričke Budućnosti i tako oborio još jedan rekord Dragana Džajića. Iako je tad već uveliko bio prvotimac, profesionalni ugovor potpisao je tek 17. juna 1996, posle sezone u kojoj je uzeo duplu krunu sa Crvenom zvezdom.

Počeli pregovori s NinkovićemMiloš Ninković (29), još jedna velika želja Crvene zvezde, blizu je dolaska u voljeni klub. Iskusni vezni fudbaler slobodan je u izboru nove sredine i tokom vikenda će pregovarati sa čelnicima Zvezde.Miloš Ninković je već odbio milionsku ponudu Evijana, za koji je igrao šest meseci, a pojavila mu se opcija i za višegodišnji ugovor s jednim klubom iz Nemačke. Ipak, Ninković će prvo pregovarati sa Crvenom zvezdom.

Abubakar se vraćaOgromno pojačanje za Crvenu zvezdu mogao bi biti i Abubakar Oumaru (26). Napadač Vojvodine, kojem ugovor s Novosađanima ističe 30. decembra ove godine, želi da se vrati na Marakanu, a njegova menadžerska agencija na dobrom je putu da završi posao s upravom Vojvodine. Oumaru je u Zvezdu prvi put došao u zimu 2008. godine, ali ga je već sledećeg leta s Marakane oterao Vladimir Petrović Pižon uz obrazloženje da ne zna da igra fudbal i da je samo brz.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track