Stefan Mitrović: Krstajić mi nije dao u Partizan!
Foto: Dado Djilas

Otkriće - Fudbaler Benfike ne zaboravlja

Stefan Mitrović: Krstajić mi nije dao u Partizan!

Fudbal -
Optužba Sportski direktor crno-belih pokušao je da se ugradi u moj transfer, a kad sam to odbio, doveo je Andersona iz Brazila, kaže srpski defanzivac

Stanojević ga je cenio.Novi član Benfike Stefan Mitrović (23) optužio je bivšeg sportskog direktora Partizana Mladena Krstajića da mu je pre dve godine upropastio transfer u redove crno-belih. Štoper koji je za 1,5 miliona evra iz belgijskog Kortrijka uvećao srpsku koloniju u Lisabonu tvrdi da takav potez Krstajića nije očekivao.- Došao sam na probu u Partizan u leto 2011. Trener Aleksandar Stanojević bio je zadovoljan i rekao mi je da ću potpisati ugovor. Onda se u sve uključio tadašnji sportski direktor Mladen Krstajić. Nije video sebe u kombinaciji, jer nisam dozvolio da se ugradi u moj ugovor - rekao je za Kurir Stefan Mitrović i dodao:- To je jedini pravi razlog zašto nisam potpisao za Partizan. Posle toga je Krstajić za veliki novac doveo Brazilca Andersona, koji se pokazao kao najveći promašaj crno-belih.Stefan Mitrović je posle neslavne epizode u Humskoj otišao u Metalac iz Gornjeg Milanovca i fudbalski vaskrsao. Usledio je transfer u Kortrijk, a ovog leta u Benfiku.- Belgijsko prvenstvo je prava liga za mladog igrača. Mnogo sam dobio odlaskom u Kortrijk. Tu su me opazili skauti Benfike, koji su me pratili šest meseci a da to nisam ni znao. Za „orlove“ iz Lisabona potpisao sam ugovor na pet godina i ponosan sam zbog toga. Doveli su me kao zamenu za Garaja i potrudiću se da opravdam poverenje i uložen novac - zaključio je Mitrović.Stefan Mitrović je potpisao za Benfiku na insistiranje sportskog direktora Ruija Koste.- Impresioniran sam onim što sam video u Lisabonu. Medicinski pregledi bili su nešto posebno. Od magnetne rezonance, mišića, kostiju, krvi... Rui Kosta je divan čovek. Njegova je bila poslednja kad je Benfika odlučila da me dovede.

Cene ga u Portugalu... Stefan Mitrović i Rui Kosta
Cene ga u Portugalu... Stefan Mitrović i Rui Kosta

Krmpotić me oterao iz ZvezdeZanimljivo je da je Stefan Mitrović prošao kompletnu omladinsku školu Crvene zvezde.- U Zvezdu su me iz Rada sa 13 godina doveli trener Krivokapić i direktor Mrkela. Bio sam kapiten omladinaca i, kad je trebalo da potpišem ugovor, novi direktor škole Krmpotić rešio je da otera celu generaciju 1990. iz kluba. Bila je to ogromna greška, a Zvezda je još jednom potvrdila činjenicu da je maćeha svojoj deci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track