Nejmar odveo Brazil do polufinala

Kup Konfederacija

Nejmar odveo Brazil do polufinala

Fudbal -
Kolo pre kraja domaćini turnira su vodeći u grupi sa šest bodova, nakon što su u na startu pobedili Japan sa 3:0

Fudbalska reprezentacija Brazila plasirala se u polufinale Kupa konfederacija pošto je u Fortalezi, u 2. kolu A grupe, savladala selekciju Meksika sa 2:0. Kolo pre kraja domaćini turnira su vodeći u grupi sa šest bodova, nakon što su u na startu pobedili Japan sa 3:0.

Brazilci su, prema očekivanjima, teško izašli na kraj s neugodnim Meksikancima, koji su pružili snažan otpor i lako su mogli do boda. Vođena je žestoka borba, Brazil je imao više povoljnih prilika, a susret je odlučio sjajni napadač Nejmar. Novi član Barselone je efektnim golom već na početku doveo Brazil u vođstvo, a potom je u finišu posle majstorskog driblinga uposlio Žoa, koji je iz blizine postavio konacan rezultat.

Ovom pobedom "karioke" su se revanširale "sombrerosima" za poraz u finalu olimpijskog turnira prošlog leta u Londonu.

Utakmica, kao i sve četiri dosadašnje na Kupu konfederacija, protekla je u pozadini sukoba policije sa demonstrantina. Pristup stadionu u Fortalezi bio je blokiran oko pola sata, a najmanje 30.000 ljudi učestvovalo je u protestnoj šetnji na glavnom putu koji vodi ka stadionu u Fortalezi.

Do sukoba je došlo kada je policija zaustavila učesnike protesta, neki od demonstranata počeli su da bacaju kamenice, pa je policija bila prinuđena da upotrebi suzavac i gumene metke.

Širom Brazila traju protesti u kojima demonstranti negoduju zbog trošenja javnog novca na izgradnju fudbalskih stadiona i organizovanja Kupa Konfederacija i prvenstva sveta 2014, zahtevajući adekvatno finansiranje u oblasti obrazovanja i zdravstvene zaštite.

http://www.youtube.com/watch?v=0OUg9GoQRtM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track