HAOS U BRAZILU: Prekida se Kup konfederacija?

Zbog protesta građana

HAOS U BRAZILU: Prekida se Kup konfederacija?

Fudbal -
Građani Brazila protestuju zbog visokih poreza, inflacije, korupcije....

SAO PAULO - Kup konfederacija bi mogao da bude prekinut usled protesta koji se šire u Brazilu, zbog nezadovoljstva socijalnim problemima, tvrde današnji lokalni mediji.

Radio CBN i internet sajt novina "Estado de Sao Paulo" preneli su tvrdnje da bi Kup konfederacija mogao da bude ugrožen zbog nemira na ulicama Brazila.

"FIFA će tražiti od Brazila nadoknadu ukoliko se prekine Kup konfederacija", objavio je Radio CBM.

Procenjuje se da je oko milion ljudi izašlo na ulice širom Brazila u protestima koji su najveći u toj zemlji u poslednjih 20 godina.

Brazilci protestuju zbog visokih poreza, inflacije, korupcije i slabo organizovanog javnog sektora, kao i zbog činjenice da je oko 26 milijardi dolara državnog novca potrošeno na pripreme za Mundijal 2014. i Olimpijske igre 2016.

Kako CBM prenosi, jedan od osam timova učesnika Kupa konfederacija vrši pritisak na svoje rukovodstvo da napusti takmičenje.

Kako navodi "Estado", dva vozila FIFA napadnuta su u Savadoru, gde Urugvaj igra protiv Nigerije u sredu, a njihovi zaposleni su dobili instrukcije da ne nose uniforme van hotela.

"Folja de Sao Pualo" tvrdi da su FIFA i timovi učesnici Kupa konfederacija "užasnuti" ovom situacijom.

"Ovo takmicenje je postalo noćna mora za organizatore", ocenjuje taj list.

Sledeći meč Kupa konfederacija igra se u subotu - između Brazila i Italije u Salvadoru, a Japan igra sa Meksikom u Belo Horizonteu.

FIFA: Kup konfederacija neće biti otkazanFIFA je objavila da ne razmatra otkazivanje ovogodišnjeg Kupa konfederacija u Brazilu. "Ni FIFA ni lokanlni organizacioni odbor nisu raspravljali o mogućnosti da se turnir otkaže", navodi se u saopštenju FIFA.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track