Miroslav Blažević: Zvezda je osinje gnezdo!
Foto: Reuters

Intervju- hrvatski stručnjak ne bi na Marakanu

Miroslav Blažević: Zvezda je osinje gnezdo!

Fudbal -
Stručno oko U klubu je Džajić, fudbalski volumen. Ovi novi u upravi Zvezde trebalo bi da ga poslušaju, da nauče nešto

Intrigantan i zanimljiv, kao i uvek.Koliko je nezahvalna uloga prvog stručnjaka u Crvenoj zvezdi najbolje svedoči reakcija najpoznatijeg hrvatskog „trenera svih trenera“ Miroslava Blaževića (78). Popularni Ćiro sadašnju haotičnu situaciju na Marakani uporedio je sa osinjim gnezdom koje valja zaobići u širokom luku.♦ Kako gledate na finansijsku krizu i trenersku vrtešku u Crvenoj zvezdi?- Nemam najbolje informacije. Čujem da Zvezda menja trenere, ali stvarno ne znam kako je tamo - izbegao je odgovor Miroslav Blažević.♦ Kakvo je vaše mišljenje što na Marakani dugo nisu mogli da traju Prosinečki, Janković, Sa Pinto?- Ne mogu ja da ti sad kažem... Puj! Pi... im materina! Je... ti Zvezdu...♦ Znači, nemate mišljenje?- U Crvenoj zvezdi je Dragan Džajić. Džaja je fudbalski volumen. On zna šta sad treba uraditi. Treba biti strpljiv i ne treba žuriti. Ovi novi što su u klubu trebalo bi da ga poslušaju, da nauče nešto. Videćete kakvog će trenera dovesti. Samo ako ga puste da radi.♦ Da li biste vi došli u Crvenu zvezdu?- To je osinje gnezdo!!! Odavno sam digao ruke od Crvene zvezde, iako mi je bila san.♦ Znači ne biste ništa mogli da uradite na Marakani?- Ja bih sigurno napravio nešto. Velika je Crvena zvezda. Tamo uvek ima klinaca koji mogu biti veliki igrači. Samo treba biti pažljiv i strpljiv.♦ Imate li savet za Dragana Džajića, da li da izabere domaćeg ili stranog trenera?- Bolje domaćeg! Vi Srbi i mi Hrvati uvek sebe potcenjujemo. Naši treneri su najbolji na svetu. Stranci samo prodaju maglu - zaključio je Ćiro Blažević.

Izvući će se crveno-beli♦ Ima li nade za Crvenu zvezdu?- Već sam ti rekao. Veliki je to klub. Zapamti šta ti kažem, veliki. Ljulja se, ali nije nokautiran. Ne može bivši evropski prvak tek tako da padne. Kriza je došla. Ne znam zašto i zbog čega, ali znam da će se Zvezda izvući i opet biti moćna kao nekad. Ne zaboravi šta je Ćiro kazao - veći je optimista od Delija Blažević.

Kinezima sam mudrac, Hrvatima starac♦ Jeste li rešili da idete u fudbalsku penziju?- Opet me provociraš! (smeh) Kur.. sam ja star. Hajde, dođi u Zagreb pa mi izađi na 200 metara. Daću ti fore i pobediću te. (smeh) Idem u Kinu. Tamo ima novaca. Kinezi me cene, mnogo više nego Hrvati. Tamo sam mudrac, a ovde starac - kazao je Ćiro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track