EDI GRANT: U Partizan sam se zaljubio na prvi pogled!

Posetio Partizan

EDI GRANT: U Partizan sam se zaljubio na prvi pogled!

Fudbal -
Kada sam prvi put bio na utakmici u Beogradu, Partizan je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Bila je veoma uzbudljiva utakmica, a navijači su na mene ostavili sjajan utisak

BEOGRAD - Legendarni rege muzičar Edi Grant posetio je danas fudbalski klub Partizan i otkrio da se 1999. godine, na meču sa hrvatskom Rijekom, na prvi pogled zaljubio u beogradske crno-bele.

"To je bila ljubav na prvi pogled. Volim da igram fudbal i pratim ga stalno. Kada sam prvi put bio na utakmici u Beogradu, Partizan je igrao kvalifikacije za Ligu šampiona. Bila je veoma uzbudljiva utakmica, a navijači su na mene ostavili sjajan utisak. U životu sam odgledao hiljade fudbalskih mečeva, ali retko koji sam zapamtio kao taj. Zbog te utakmice sa Rijekom sam ostavio srce u ovom klubu", kazao je Grant novinarima na stadionu Humskoj.

Pomenuti meč Partizana i Rijeke, odigran u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, završen je trijumfom crno-belih od 3:1.

Vremešni, ali vitalni rege majstor istakao je da uglavnom prati šta se dešava u srpskom klubu.

"Trenutno živim na Barbadosu. Tamo nemam baš mnogo informacija o srpskom fudbalu, ali znam da će ove sezone biti velika borba, postoji veliki rivalitet u srpskom fudbalu. Oba tima sada imaju po 25 šampionskih titula, ali verujem da će Partizan sledeće godine biti uspešniji", poručio je Grant.

Ipak, on je naveo da u ovoj generaciji Partizana ima igrača koji mu se najviše dopada.

"Partizan ima dosta mladih igrača, teško mi je da naučim prezimena, znam Aleksandra.... Mitrovića. Da, to je taj. Ako naučim prezimena vaših igrača, zaboraviću tekstove pesama", kazao je, uz osmeh, Grant koji je rođen u Gvajani, ali je odrastao u Londonu.

Koliko mu je fudbal važan u životu, Grant je oslikao i jednom situacijom iz mladosti.

"Imao sa problem sa srcem i u 23. godini su mi rekli da moram da prestanem da igram fudbal. Odgovorio sam da mi je onda možda bolje i da umrem. Ipak, izlečio sam se, počeo da igram skvoš, a fudbal još više nego ranije", izjavio je on.

Grant je prijatelj i sa pevačem Riblje čorbe Borom Đorđevićem, koji je veliki navijač Partizanovog večitog rivala, Crvene zvezde.

"Da budem jasan, ima mnogo velikih timova u fudbalu, ali samo jedan može da bude pobednik. Zbog toga ja navijam za Partizan", objasnio je on.

Grant je u šali naveo i da bi mu bila čast da zaigra za ekipu veterana crno-belih, pošto je u dobroj kondiciji i dva puta nedeljno ide u teretanu. Dodao je i da voli ženski fudbal i istakao kako se nada da će u budućnosti crno-beli imati i sekciju za dame.

Poznati rege muzičar uskoro će objaviti i biografiju.

"Sa 12 godina sam počeo mužičku karijeru, a sa 17 sam imao prve hit ploče. Nisam želeo da uđem u neke od najvećih mužickih kompanija, već sam izabrao da budem nezavisan i osnujem sopstvenu. Već 40 godina vodim borbu protiv najvećih mužičkih kompanija, zato sam odlučio da izdam biografiju i ispričam svoju priču", zaključio je Grant kojem je direktorka marketinga crno-belih Snežana Filipović poklonila dres Partizana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track