GOJKO KAČAR: Igrao bih za reprezentaciju Republike Srpske

Nada se pozivu

GOJKO KAČAR: Igrao bih za reprezentaciju Republike Srpske

Fudbal -
Fudbaler Hamburga i srpske reprezentacije sa oduševljenjem bi prihvatio poziv da zaigra za Srpsku na prijateljskom meču protiv Srbije

BANJALUKA - Reprezentativac Srbije Gojko Kačar izjavio je da bi sa oduševljenjem prihvatio poziv selektora da zaigra za reprezentaciju Republike Srpske.

Republika Srpska bi mogla sredinom avgusta da odigra prijateljski meč protiv Srbije na Gradskom stadionu u Banjaluci, a Kačar o tom meču kaže.

"Iz medija sam saznao i podržavam tu ideju. Moji koreni su iz Republike Srpske, moj otac Sreto rođen je i odrastao u Jezeru kao i moji stričevi Tadija i Slobodan Kačar, pa sam emotivno vezan za rodni kraj mojih roditelja. Srpska bi imala odličan tim za koji bi osim mene mogli da igraju Kuzmanović, Marin, Subotić, Radović, Misimović, Stevanović, Vranješ, Grahovac... Bila bi to odlična ekipa, ništa slabija od reprezentacija iz okruženja", rekao je Gojko Kačar za "Glas Srpske".

On je naglasio da mu je žao što selekcija Srbije najvjerovatnije neće uspeti da se plasira na Svetsko prvenstvo i nada se da će ponovo obući dres nacionalnog tima.

"Reprezentacija je dosta podmlađena, ali su svi fudbaleri izuzetno talentovani i pokazali su da znaju da igraju fudbal. Nedostajalo nam je i sportske sreće, ali verujem da za "orlove" dolaze bolji dani. Odigrao sam tridesetak utakmica za reprezentaciju Srbije i želim da se vratim u reprezentaciju. Hrabri me i selektor Mihajlović i verujem da ću ponovo biti reprezentativac", optimista je Kačar.

Igrač Hamburga dugo je odsutan zbog teške povrede noge, ali bi uskoro mogao da se vrati na teren.

"Sa Hamburgom imam ugovor još dve godine. Početkom jula počinju pripreme za novu sezonu i tada ću definitivno znati svoj status u klubu. Mislim da sam bliže odlasku nego ostanku. Jedino što želim je da igram fudbal i da se dobrim igrama nametnem selektoru Siniši Mihajloviću i da se vratim u reprezentaciju Srbije. Meni je tek 25 godina i mislim da mnogo toga mogu da dam fudbalu", dodao je Kačar.

Iako već nekoliko godina igra u jednoj od najjačih liga na svetu, uspeva da prati stanje u srpskom klupskom fudbalu.

"Nadam se da će moj matični klub Vojvodina uspeti da iduće sezone osvoji šampionsku titulu. Upoznat sam donekle i sa zbivanjima u bh. fudbalu. Pratim rezultate banjalučkog Borca i žao mi je što zbog problema neće igrati na jesen u Evropi", rekao je Kačar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track