DRULOVIĆ: Žao mi je zbog Ninkovića, ali razumem klubove

Evropsko prvenstvo

DRULOVIĆ: Žao mi je zbog Ninkovića, ali razumem klubove

Fudbal -
"Orlići" će u grupnoj fazi igrati sa Turcima, Gruzinima i Francuzima,

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović okupio je fudbalere na koje će računati na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Na spisku se međutim ne nalazi Nikola Ninković koga Partizan nije želeo da pusti zbog obaveza u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Na žalost nećemo (da računamo na Ninkovića), ali smo spremni da igramo sa onim momcima koji su se odazvali pozivu. Bilo bi dobro da smo na raspolaganju imali i Lazara Markovića i Nikolu Ninkovića, ali oni neće biti sa nama. Razumem i klubove... Verujem da će oni koji su prisutni pružiti maksimum. Verujem u ove momke i bilo bi lepo da na lep način završe omladinski staž", kazao je Drulović koji će međutim moći da računa na Aleksandra Mitrovića iz Partizana i Dejana Melega iz Ajaksa.

"Orlići" će u grupnoj fazi igrati sa Turcima, Gruzinima i Francuzima, a prema rečima Drulovića jedan cilj je već ostvaren.

"Plasirali smo se na Evropsko prvenstvo i sada smo postavili novi cilj, da odigramo maksimalno i pokušamo da se plasiramo u narednu rundu takmičenja. Grupa (Turska, Francuska i Gruzija) je veoma teška i zbog toga moramo dobro da se pripremimo. Prvu utakmicu igraćemo protiv Turske, jednog od favorita za prvo mesto. Zanimljiva grupa, ali verujem da možemo da napravimo pozitivan rezultat. Plasman u polufinale bi bio veliku uspeh", zaključio je Drulović.

Prvenstvo Evrope će trajati od 20. jula do 2. avgusta, a naš nacionalni tim u Litvaniju će otputovati 18. jula. Do tada će odigrati prijateljsku utakmicu sa Bežanijom. U grupi B rivali "orlića" biće selekcije Turske (20. jul - Marijampolj, 17.00), Gruzije (23.jul - Marijampolj,19.30) i Francuske (26.jul - Kaunas, 16.30).

Na spisku Drulovića nalaze se: golmani: Stefan Čupić (OFK Beograd), Predrag Rajković (Jagodina). defanzivci: Miloš Veljković (Totenhem), Aleksandar Filipović (Jagodina), Petar Golubović (OFK Beograd), Nikola Antić, Slobodan Urošević (Rad). igrači sredine terena: Marko Pavlovski, Aleksandar Čavrić (OFK Beograd), Sergej Milinković-Savić (Vojvodina), Dejan Meleg (Ajaks), Milan Vojvodić (Spartak), Andrija Luković (Rad), Nemanja Maksimović (bez kluba). napadači: Aleksandar Mitrović (Partizan), Uroš Đurđević (Rad), Ognjen Ožegović (Crvena zvezda).

U grupi A igraće domaćin Litvanija, Španija, Holandija i Portugalija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track