BACILI PARE: Barsa izgubila 170 miliona
Foto: Beta

Katalonci imali niz loših procena sa igračima

BACILI PARE: Barsa izgubila 170 miliona

Fudbal -
Skupi promašaji Zbog Ibrahimovića, Vilje, Hleba, Enrikea, Keirisona, Kaseresa, Čigrinskog, Lopeza, Barselona ostala bez ogromne sume novca

Imaju, pa im se može.Čelnici Barselone nisu štedeli novac da bi stvorili moćan klub, koji će dugi niz godina vladati Evropom ili biti u vrhu. Pored izdanaka iz sopstvene omladinske škole, menadžment je ekipu uvek dopunjavao dodatnom selekcijom, to jest dovođenjem kvalitetnih igrača sa strane, koje je skupo plaćao, a onda ih prodavao za bagatelu. Barselona je na osmorici fudbalera izgubila 170,4 miliona evra, izračunali su novinari lista Marka!Jeftini David ViljaPoslednji slučaj koji potvrđuje ovo pravilo jeste prodaja iskusnog napadača Davida Vilje u madridski Atletiko za svega 2,1 milion evra. Katalonci su za njega pre tri godine Valensiji platili čak 40 miliona evra, a na Vilji mogu da zarade još samo tri miliona ukoliko on u sezoni 2015/16. bude nosio crveno-beli dres „jorgandžija“.Pogubniji za blagajnu Barse od Vilje bio je samo Zlatan Ibrahimović. Šveđanin čiji su roditelji rođeni u Bijeljini plaćen je Interu neverovatnih 87 miliona evra. Zbog sukoba s tadašnjim trenerom Pepom Gvardiolom otišao je u Milan za svega 24 miliona evra.Katarani vratili pareSigurno najveći promašaj Barselone u finansijskom smislu jeste Brazilac Keirison. Napadač je doveden 2009. godine za 14 miliona evra, ali još nije upisao ni minuta za Barsu. Zanimljivo je da je sumu od 170 miliona evra Barselona vratila samo jednim sponzorskim ugovorom. Upravo toliko novca će od 2013. do 2015. katarska avio-kompanija „Katar ervejz“ uplatiti na račun katalonskog kluba.

Oterao ga Gvardiola... Zlatan Ibrahimović
Oterao ga Gvardiola... Zlatan Ibrahimović

Ćirić Barsu koštao 12,5 milionaPartizan je u julu 1997. godine prodao Dragana Ćirića Barseloni za 12,5 miliona tadašnjih maraka, a on je u dve sezone odigrao samo 26 utakmica ne postigavši nijedan gol. Posle je otišao na pozajmicu u AEK, da bi Katalonci posle tri sezone sporazumno raskinuli ugovor s njim i dozvolili mu da pređe u Valjadolid.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track