Filip Holender: U Mađarskoj sam postao pravi igrač!

Intervju fudbaler Honveda

Filip Holender: U Mađarskoj sam postao pravi igrač!

Fudbal -
Mađarsko državljanstvo je završeno, kaže napadač srpskog porekla

Tema za ljude iz FSS.Talentovani Kragujevčanin Filip Holender (19) sa svojim Honvedom dolazi u Novi Sad na megdan Vojvodini u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Momak koji je imao neobičan fudbalski put najverovatnije će u budućnosti nositi dres reprezentacije Mađarske.Kako si i kada otišao u Mađarsku?- Otišao sam po završetku osnovne škole. Mogao sam da biram između Italije i Nemačke, ali sam izabrao Mađarsku. Ferenc Puškaš, kako mi je otac pričao, bio je fantastičan igrač i veliki čovek.Kako to, jedan Šumadinac i Kragujevčanin u Budimpešti?- Deda mi je s tih prostora. Događaji u Drugom svetskom ratu odveli su ga u tadašnju Jugoslaviju, u logor, Borski rudnik. Tu je sačekao kraj rata.Koliko ti je značila podrška porodice?- Otac Dušan, majka Mirjana i sestra Ksenija su uvek bili uz mene iako sam ostao sam na Honvedovoj akademiji. Često sam dolazio kući, a i oni su mene posećivali i davali mi potrebnu energiju da izdržim.Šta su ti to pružili Mađari što nije mogla Srbija?- U Mađarskoj imam sve, ama baš sve što je potrebno za razvoj i napredovanje. Od uslova, ishrane, obrazovanja, učenja jezika, putovanja...Šta možeš reći o treneru Honveda Marku Rosiju?- Trener Rosi je najzaslužniji što sam u seniorskom timu. Pružio mi je šansu, pa se trudim da to i opravdam i budem još bolji. Kao trener i pedagog je fantastičan.Uskoro dobijaš mađarsko državljanstvo, hoćeš li igrati za njih ili za nas?- Kad je reč o državljanstvu, mislim da je ono u završnoj fazi... O reprezentaciji nekom drugom prilikom.Pratiš li srpski fudbal, za koga navijaš, Zvezdu ili Partizan?- Srpski fudbal pratim koliko mogu, a krv je moja crveno-bela!

Mančini na treninzimaZa Honved igra i sin Roberta Mančinija Andrea. Dolazi li njegov tata u Budimpeštu?- Andrea Mančini došao je pre nekoliko nedelja i igra na poziciji zadnjeg veznog. Verujem da je dobar. Pojava njegovog oca Roberta na tribinama našeg stadiona uliva nam dodatnu energiju.

Filip Holender♦ Rođen: 27. 7. 1994.♦ Mesto rođenja: Kragujevac♦ Klub: Honved♦ Pozicija: Napadač učinak u Ligi Evrope♦ Utakmica: 2♦ Golova: 3

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track