Ninković napada Islanđane
Foto: Nebojša Mandić

Liga Evrope: Crveno-beli večeras otvaraju sezonu

Ninković napada Islanđane

Fudbal -
Najveće pojačanje Crvene zvezde biće u startnih 11 večeras protiv IBV

Debituje trener Stojanović.Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović poručio je Delijama da su on i fudbaleri spremni za debi u novoj sezoni. Od prvog minuta u startnih 11 biće Miloš Ninković, najveće pojačanje kluba ovog leta. Sve osim pobede crveno-belih nad ekipom IB Vestmaneja sa Islanda trebalo bi danas (20.30) da predstavlja prvorazrednu senzaciju.Srbin sa slovenačkim pasošem dobro je proučio igru Islanđana i veoma dobro zna sve specifičnosti skandinavskog fudbala.Vatreno krštenje- Danas je moj i debi ekipe! Spremni smo, iako nismo fizički potpuno pripremljeni jer je početak sezone. Islanđani, kao i svi Skandinavci, igraju dugim loptama, preskaču igru i traže prekide. Imaju igrača koji na poseban način izvodi aut. Opasni su po levoj strani preko Torvardsona, u sredini je glavni igrač Maveje iz Ugande, dok u napadu imaju dvometraša - rekao je Stojanović i dodao:- Vidim gde smo bolji, a najveću dilemu imam u veznom redu. Sve zavisi od Luke Milivojevića jer, koliko vidim, blizu je odlaska u inostranstvo. Ninković je vrhunski igrač, fizički je spreman, razgovarali smo i ne vidim razlog da od starta ne bude u prvoj postavi. Pojačanja u odbrani su nam potrebna, ali mogu da se oslonim na Krnetu, Lazića i Marinkovića, koji su izneli pripreme.Van formeStojanović smatra da će crveno-beli biti sve bolji, a pravu formu očekuje kad počne prvenstvo.- Nismo na nivou koji želim. Kratko sam ovde i nisam čarobnjak koji za 16 dana može da napravi harmoniju. Islanđani su dobar test za nas u ovom trenutku - zaključio je Zvezdin trener.

Kao da je bilo nekadStojanović je roker, pa će uz zvuke pesme EKV „Kao da je bilo nekad“ pokušati da dodatno motiviše igrače.- Da se setimo uspešnih dana, kad je Zvezda bila šampion, pustiću igračima pesmu grupe EKV - kazao je Stojanović.

Milijaš: Nema opuštanjaKapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš svestan je uloge favorita i tvrdi da niko od igrača neće potceniti Islanđane.- Daćemo sve od sebe da pobedimo. Imamo tri cilja ove sezone, a to su, pored Evrope, kup i prvenstvo. Nadam se da ćemo ih sve ostvariti - istakao je Milijaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track