Kokeza dovodio igrače, Čović pravio ugovore
Foto: Dragan Kadić

Ugovori novajlija Zvezde sa procentima

Kokeza dovodio igrače, Čović pravio ugovore

Fudbal -
Ninković ima 50 odsto od svakog transfera u inostranstvo koji je veći od 600.000 evra, a veoma skup igrač je Slovenac Nejc Pečnik

Crveno na belo.Čelnici Crvene zvezde zadovoljni su urađenim u prelaznom roku, mada će dolazaka i odlazaka iz Ljutice Bogdana do kraja avgusta sigurno biti. Navijački sajt crveno-belih RSB, blizak upravi kluba, objavio je vrednosti transfera i procente od naredne prodaje svih fudbalera koji su do sada potpisali za Crvenu zvezdu.Đorđe Rakić prvi je ove sezone potpisao za Zvezdu, a njegov transfer realizovao je Slaviša Kokeza. Napadač je došao kao slobodan igrač, a po sezoni će zarađivati 100.000 evra. Ukoliko bude prodat u inostranstvo, Zvezdi će pripasti 85, a igraču 15 odsto od transfera.Nikola Mijailović takođe je stigao bez obeštećenja, uz asistenciju Slaviše Kokeze. Imaće godišnju platu od 180.000 evra, uz bonuse za plasman u Evropu, osvajanje kupa i titulu. Ako ode u inostranstvo, celokupno obeštećenje pripašće klubu.Nejc Pečnik bio je treće pojačanje. I on je došao kao slobodan igrač, potpisao je na dve godine, a po sezoni će zarađivati 225.000 evra. U slučaju transfera Zvezdi će pripasti 85, a njegovoj agenciji 15 odsto. Transfer u ime Zvezde ostvarili su potpredsednici Čović i Kokeza, direktor Stojadinović i zamenik genseka Pantović.Miloš Ninković najveće pojačanje kluba godišnje će zarađivati 280.000 evra, a njegova agencija dobila je 120.000 evra. Transfer su realizovali Kokeza, Čović i Pantović. Ninkoviću će pripasti 50 odsto od svakog transfera u inostranstvo koji bude veći od 600.000 evra. On je najavio ostanak u klubu u slučaju uzimanja titule i redovnih isplata saigračima. Ako ne bude titule i fudbaleri ne budu redovno plaćani, Ninković će napustiti klub uz propisano obeštećenje i vratiti klubu svu zaradu za sezonu 2013/2014.

Fifti-fifti... Miloš Ninković i Crvena zvezda dele procenat
Fifti-fifti... Miloš Ninković i Crvena zvezda dele procenat

Procenti za Lazića i KaraklajićaOmladinci Darko Lazić i Nikola Karaklajić potpisali su trogodišnji ugovor sa Zvezdom. Lazić će prve godine zarađivati 40.000 evra, druge 50.000, a treće 60.000 evra, dok će Karaklajiću pripasti 15.000 evra po sezoni. U slučaju prodaje, njihovim menadžerima pripašće 10 odsto od transfera. Ugovore je realizovao Čović, a UO ih je izglasao većinom glasova, protiv je bio samo Kokeza, koji nije želeo da menadžerima daje procenat za decu iz Zvezdine škole.

Kovačević nije bio jeftinAleksandar Kovačević bio je peto pojačanje crveno-belih. Subotički Spartak dobiće 85.000 evra i 40 odsto od naredne prodaje, mada su Subotičani tražili 160.000 i 20 odsto.Kovačević će godišnje zarađivati samo 50.000 evra, a sve finansijske detalje s njim je ugovorio Čović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track