ĆORAK: Ludogorec ugasio nade Partizana za Ligu šampiona
Foto: Partizan

Neuspeh

ĆORAK: Ludogorec ugasio nade Partizana za Ligu šampiona

Fudbal -
Crno-beli nisu imali znanja da pronađu put do mreže Ludogoreca, a onda u finišu primili gol iz penala posle kontranapada
1 / 10 Foto: Partizan.rs

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana neće imati priliku da se bore za Ligu šampiona! Crno-beli su i u revanš meču treće runde kvalifikacija poraženi od Ludogoreca, ovog puta na svom terenu sa 1:0 (0:0). U prvom meču je bilo 2:1 za Bugare.

Jedini pogodak na meču viđen je u 87. minutu kada je Zlatinski iz penala pogodio mrežu. Prethodno je Gulan sa leđa oborio Bezjaka.

Ludogorec će nastaviti kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će crno-beli igrati kvalifikacije za Ligu Evrope.

Po završetku meča navijači su skandirali "Uprava napolje", dok su igrače nagradili aplauz.

Crno-beli su, ruku na srce, večeras odigrali bolje nego pre šest dana u Bugarskoj, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne još jedan poraz od Ludogoreca.Utisak je, međutim, da je šampion Srbije svoju šansu u velikoj meri prokockao u prvom meču u Razgradu.Izabranici Vuka Rašovića večeras su imali terensku inicijativu tokom većeg dela meča, ali im je nedostajala završnica.Kazna za takvu igru stigla je u samoj završnici meča, kada je posle prekršaja Nikole Gulana nad Romanom Bezjakom, Hristo Zlatinski pogodio sa “kreča”.Dve najbolje prilike za Partizan propustili su Aleksandar Mitrović u 73. i Nikola Ninković dva minuta kasnije. Doduše, mogao je i Marko Šćepović u nadoknadi da se upiše u strelce, ali je tada već bilo kasno.Partizan je i u prvom poluvremenu propustio dve veome dobre prilike da “načne” goste.Prvo je u šestom minutu Ivan Ivanov, posle kornera, “makazicama” šutirao preko gola, a onda je u 33. minutu blizu cilja bio i Saša Marković.Na drugoj strani, Bugari su u 11. minutu mogli do vođstva, ali je Milan Obradović u poslednjem trenutku intervenisao ispred Ivana Stojanova.Uoči početka utakmice publika je aplauzom pozdravila košarkaše Partizana, kao i selektora šampiona Evrope, omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinka Drulovića.Ipak, najveće ovacije dobio je najtrofejniji trener u istoriji košarkaškog kluba Partizan Duško Vujošević.Po završetku utakmice, uprkos porazu, navijaci Partizana su ekipu pozdravili pesmom, dok su od uprave kluba tražili ostavke.Žreb za mečeve baraža za Ligu Evrope biće održan u petak u sedistu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Nionu.

PARTIZAN - LUDOGOREC 0:1 (0:0)

Stadion: PartizanaGledalaca: 20.000Sudija: Alan Keri (Irska), pomoćnici: Demijan Mekgrejt, Alan LinčStrelci: Zlatinski 87. (penal)Žuti kartoni: Ostojić 22. - Zlatinski 35., Abalo 58. , Bezjak 70.PARTIZAN: Lukač (Živković od 43.) - Obradović, Ostojić, Ivanov, Gulan - Marković, Đemba Đemba - Grbić (Luka od 81.), Ilić (Šćepović od 67.), Ninković - Mitrović. Klupa: Ž. Živković, Stanković, Ivković, Brašanac, Kojić, Šćepović. Trener: Vuk Rašović.LUDOGOREC: V. Stojanov - Mantilja, Minev, Žunior Kaikara, Barte - Đakov, Zlatinski, Aleksandrov (Vitinja od 84.), Bezjak - I. Stojanov (Abalo od 54.), Marselinjo (Fabio od 59.). Klupa: Čvorović, Vitinja, Fabio, Mehija, Žuninjo, Abalo, Ivanov. Trener: Stojanle Stojev

Meč iz Humske možete posmatrati uživo OVDE

TOK MEČA

KRAJ MEČA

90. minut - Najveća prilika za Partizan, Šćepović je posle pasa Luke izbio sam ispred Stojanova, ali je promašio gol.87. minut - GOOOL!!! Kontranapad Ludogoreca, penal za goste i crveni karton za Gulana. Bek Partizana je sa leđa odgurnuo Bezjaka. Penal izvodi Zlatinski, Ludogorec vodi sa 1:0.84. minut - Vitinja umesto Aleksandrova kod poslednje izmene u Ludogorecu.81. minut - Poslednja izmena u Partizanu, umesto Grbića u igri je Predrag Luka.80. minut - Pokušao je Ninković sa oko 30 metara, lopta prolazi pored gola.75. minut - Mitrović se povredio prilikom prethodne akcije i sudara sa Ostojićem.75. minut - Kakva prilika za Partizan! Ninković je prošao po levoj strani, centrirao, ali je jedan od igrača Ludogoreca skrenuo loptu koja je išla paralelno sa gol crtom i potom otišla u korner. Mitrović je posle kornera pokušao, ali je odbrana Bugara sa gol crte izbacila loptu u polje.73. minut - Ninković je centrirao, Mitrović zakačio glavom, ali je jedan od defanzivaca Ludogoreca zakačio loptu i poslao je u korner. Mitrović ponovo glavom, ali pored gola.70. minut - Grbić je pokušao da uposli Mitrovića koji se nalazio u gol šansi, ali je odbrana Ludogoreca u poslednjem trenutku intervenisala.69. minut - Žuri karton za Bezjaka zbog simuliranja penala u šesnaestercu Partizana.67. minut - U igru ulazi Marko Šćepović. Iz igre izlazi Saša Ilić. Šćepović će biti i kapiten. Partizan nastavlja sa dva napadača.59. minut - Fabio menja Marselinja.58. minut - Abalo dobija žuti karton zbog odugovljačenja igre.54. minut - Prva izmena u bugarskoj ekipi. Umesto Stojanova u igri je Abalo. Formacijski se neće ništa promeniti pošto je napadač ušao umesto napadača.51. minut - Đemba Đemba je iznudio korner. Međutim, ništa od opasnosti po gol Ludogoreca.49. minut - Pritisak Partizana, Mitrović i Grbić su bili na ivici peterca, ali nisu uspeli da upute šut ka golu.47. minut - Partizan je otvorio drugo poluvreme pokušajem Ninkovića sa oko 18 metara, Stojanov je kranjim naporima loptu izbacio u korner. Ništa od nove šanse za Partizan.

2. POLUVREME

KRAJ 1. POLUVREMENA

43. minut - Milan Lukač ne može da nastavi utakmicu, na gol će morati mladi Živko Živković.42. minut - Mala neopreznost odbrane Partizana umalo je koštala crno-bele. Sudarili su se Ostojić i Lukač na ivici šesnaesterca, potom je Stojanov pokušao da postigne pogodak, ali je bio neprecizan. Lukač i Ostojić su ostali da leže na zemlji.35. minut - Žuti karton za Zlatinskog. Rukama sa leđa je zaustavio Grbića u kontranapadu.32. minut - Velika prilika za Partizan, Marković je pokušao sa 20-tak metara, ali lopta odlazi pored stative.31. minut - Mitrović je pogodio prečku, ali je prethodno signaliziran ofsajd.26. minut - Ninković je izveo slobodan udarac iskosa sa leve strane, centrirao, ali je golman Stojanov bio siguran.22. minut - Žuti karton za Ostojića. Defanzivac Partizana je oborio Marselinja koji je imao priliku da izađe sam ispred Lukača.18. minut - Mitrović je posle asistencije Saše Ilića pokušao da zavrne loptu ka sredini šesnaesterca ali je golman Stojanov bio najbliži lopti.16. minut - Pokušao je Saša Marković sa ivice šesnaesterca, ali neprecizno. Gulan je centrirao, Grbić glavom vratio loptu ka Markoviću, ali je ovaj šutirao visoko preko gola.14. minut - Novi korner za Ludogorec. Bugari su preuzeli inicijativu. 11. minut - Velika prilika za Ludogorec, Stojanov je izbio sam ispred Lukača, malo iskosa sa leve strane, ali je Obradović uspeo da stigne na vreme i izbaci loptu u korner.6. minut - Skraćeni korner za Partizan, Ninković je centrirao, neko iz odbrane Ludogoreca je odbio loptu, Ivanov je sa oko 7-8 metara pokušao makazicama, ali pored gola.4. minut - Aleksandrov je prvi pokušao da ugrozi gol rivala, ali Lukač je siguran.1. minut - Crno-beli će u prvom poluvremenu napadati ka severnoj strani. Na tribinama oko 20.000 navijača.

1. POLUVREME

Prošli dalje Maribor i Fenerbahče

Maribor je na domamćem terenu grčevito odbranio mrežu za pozitivan remi protiv kiparskog APOEL-a (0:0), dok je Fenerbahče bio ubedljiv u Istanbulu protiv Salcburga (3:1).

Olimpik Lion prošao je dalje pobedom na gostovanju u Cirihu, gde je bio bolji od domaćeg Grashopersa istim rezultatom kao u prvom meču (1:0).

Današnji rezultati revanša trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Makabi Tel Aviv (Izrael) - Bazel (Švajcarska) 3:3 (Šar autogol 34, Zehavi 37, Radi 55 - Šar penal 5, Salah 21, Dijaz 32), prvi meč 0:1, dalje ide Bazel.

Steaua (Rumunija) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) 1:1 (Latovlevići 6 - Ustaric 48), prvi meč 2:0, dalje ide Steaua.

Maribor (Slovenija) - APOEL (Kipar) 0:0, prvi meč 1:1, dalje ide Maribor.

Skenderbeg (Albanija) - Šahtjor (Kazahstan) 3:2 (Tomić 9, Škembi 20. penal, 29. penal - Kizničenko 38, Bajzanov 67), prvi meč 0:3, dalje ide Šahtjor.

Fenerbahče (Turska) - Salcburg (Austrija) 3:1 (Mejreleš 8, Sov 17, Vebo 34 - Sorijano 4), prvi meč 1:1, dalje ide Fenerbahče.

Partizan (Srbija) - Ludogorec (Bugarska) 0:1 (Zlatinski 88. penal), prvi meč 1:2, dalje ide Ludogorec.

Grashopers (Švajcarska) - Olimpik Lion (Francuska) 0:1 (Grenije 82), prvi meč 0:1, dalje ide Olimpik Lion.

U preostalim revanš utakmicama trećeg kola kvalifikacija u sredu se sastaju Zenit (Rusija) - Nordsjeland (Danska), Hafnarfjordur (Island) - Austrija Beč (Austrija), Šerif (Moldavija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska), Metalist (Ukrajina) - PAOK (Grčka), Elfsborg (Švedska) - Seltik (Škotska), Viktorija Plzenj (Češka) - Nome Kalju (Estonija), Legija Varšava (Poljska) - Molde (Norveška) i Varegem (Belgija) - PSV Ajndhoven (Holandija).

http://www.youtube.com/watch?v=B3cwSZt1ClU
http://www.youtube.com/watch?v=yKCoeJeHlsk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track