SRPSKA KOLONIJA: Sergej i Mijat idu u Benfiku!

Novi Srbi u Lisabonu

SRPSKA KOLONIJA: Sergej i Mijat idu u Benfiku!

Fudbal -
Na predlog selektora Ljubinka Drulovića, rukovodstvo Vojvodine i klub iz Lisabona potpisali protokol o međusobnoj saradnji

Voša filijala „orlova“!Selektor omladinaca Ljubinko Drulović kumovao je najverovatnijem prelasku u Benfiku dvojice tinejdžera Vojvodine i članova naše reprezentacije, koja je prošle sedmice postala šampion Evrope! Sergej Milinković-Savić i Mijat Gačinović karijeru će nastaviti u klubu sa La Luža, a čelnici Voše Balša Butorović i Mateja Kežman potpisali su protokol o saradnji s vecešampionom Portugala, prema kome će lisabonski klub imati pravo preče kupovine fudbalera novosadskih crveno-belih.Protokol je potpisan na obostranu korist pošto će Benfika zauzvrat svoje igrače iz rezervnog tima slati na pozajmicu u novosadske crveno-bele.- Oni su isuviše mladi da bi odmah prešli u klub koji je prošle sezone igrao finale Lige Evropa. Iako su osvojili titulu šampiona Evrope, Milinković-Savić i Gačinović moraće još mnogo da rade da bi postali vrhunski igrači. Ipak, vreme radi za njih pošto su tek nedavno postali punoletni, a odlični su momci, karakterni i vrhunski talenti - rekao je Drulović.Takođe, Kežman i Butorović su prezadovoljni potpisivanjem protokola jer će klub s Karađorđa moći da popunjava rupe sasvim solidnim rezervistima Benfike.(P. P.)

Balša Butorović
Balša Butorović

Pojačali seIako je iznenadna smrt prvog čoveka Vojvodine Bate Butorovića prilično uzdrmala nekadašnjeg šampiona Jugoslavije, njegov naslednik Balša na pravom je putu da nastavi očev rad i od Voše napravi respektabilnu ekipu. Angažovanjem Mateje Kežmana kao potpredsednika u klub je stiglo nekoliko dobrih igrača, pre svih golman Čelsija Mateja Delca, ali i bek Slaven Mario Barić, defanzivac Kjeva Ivan Fatić, bivši reprezentativac Andrija Kaluđerović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track