DRAMATIČNO: UEFA preti da će izbaciti Srbiju na tri godine!

Pamet u glavu

DRAMATIČNO: UEFA preti da će izbaciti Srbiju na tri godine!

Fudbal -
U slučaju najmanjeg incidenta protiv Hrvatske 6. septembra Evropska kuća fudbala rigorozno bi kaznila Srbiju

BEOGRAD - Najmanji incident na meču reprezentacija Srbije i Hrvatske 6. septembra na stadionu Crvene zvezde mogao bi skupo da košta srpski reprezentativni fudbal.

UEFA je upozorila Fudbalski savez Srbije da će u slučaju navijačkih ispada uslediti rigorozna kazna i suspenzija na tri godine iz svih takmičenja! Ta kazna ne bi važila samo za seniorsku reprezentaciju, već i za sve mlađe kategorije!

Evropska kuća fudbala je poslala dopis i hrvatskom Fudbalskom savezu, a sve u cilju sprečavanja bilo kakvih incidenata, s obzirom da su srpski i hrvatski navijači odavno na lošem glasu.

UEFA nije zaboravila incidente u Đenovi 28. oktobra 2010., kada su navijači Crvene zvezde prekinuli meč između Italije i Srbije. Domaćin je taj meč dobio rezultatom 3:0, a FSS je kažnjen sa 120.000 evra i jednim mečom igranja bez publike.

Takođe, još uvek su sveže slike iz Kruševca i meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske kada je FSS kažnjen sa 80.000 evra i dve utakmice igranja bez navijača. Kažnjeni su i igrači, njih četvorica, kao i članovi stručnog štaba. Čaušić će pauzirati na četiri utakmice, Malbašić i Mudrinski na po tri, a Ninković je “zaradio” dve utakmice neigranja. Takođe, dve godine iz fudbala su odstranjeni pomoćni trener Katić i fizioterapeut Milutinović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track