PANCER: Dejan Janjatović igra za Srbiju!
Foto: Reuters

Uskoro dobijamo novog Nevena Subotića

PANCER: Dejan Janjatović igra za Srbiju!

Fudbal -
Povratak korenima fudbaler Sent Galena Dejan Janjatović, član omladinske reprezentacije Nemačke, pristao da obuče dres naših „orlića“

Debitovaće već u narednim kvalifikacijama!Fudbaler švajcarskog Sent Galena Dejan Janjatović nastupao je za omladinsku reprezentaciju Nemačke, ali je nakon razgovora s direktorom nacionalnih selekcija Fudbalskog saveza Srbije Savom Miloševićem odlučio da zaigra za „orlove“. Prošao školu BajernaMomak koji je prošao celu omladinsku školu Bajerna selektoru Radovanu Ćurčiću biće na raspolaganju već u nastupajućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Srbija bi u njemu trebalo da dobije igrača i za seniorski tim.- Obećali smo da ćemo među našom decom u svetu pokušati da pronađemo igrače kadre da zaigraju za reprezentaciju i sad to obećanje sprovodimo u delo. Širom Evrope ima mnogo naših momaka koji zaslužuju respekt, ali realno rečeno, nemaju baš svi kvalitet za nacionalni tim. Upravo zbog toga moramo da budemo oprezni i pazimo da ne pogrešimo u proceni - kaže Milošević, a onda prelazi na konkretnu priču:- Dejan Janjatović je atipičan vezni fudbaler za naše uslove, ali tipičan za deo odakle dolazi. Brz, tehnički dobro potkovan i sposoban da driblinge izvede u punom trku. Selektor Radovan Ćurčić ga je tri puta gledao na delu i tek tad smo krenuli u realizaciju njegovog angažovanja za Srbiju.Prema Miloševićevim rečima, treba očekivati još igrača koji će poput Špoljarića, Živkovića ili Subotića pristati da igraju za Srbiju.Na skeneru i drugi- Subotić je u ovom trenutku jedini fudbaler koji nastupa za nas a nikad nije živeo u Srbiji. Ista situacija je i s Janjatovićem. Ima u Evropi još takvih momaka i uskoro treba očekivati da neko od njih zaigra za nas - kaže Milošević.

Milošević: On je atipičan vezni fudbaler za naše uslove, ali tipičan za deo Evrope odakle dolazi,
Milošević: On je atipičan vezni fudbaler za naše uslove, ali tipičan za deo Evrope odakle dolazi,

Borba za ŽivkovićaPristao je fudbaler Groningema Rišairo Živković da zaigra za Srbiju, ali prerana objava te vesti uticala je da Holanđani izvrše jak pritisak da ovaj momak ostane uz njih.- Biće tu velika borba, ali nadamo se pozitivnom ishodu. Kad takve informacije prerano iscure u javnost, onda postoji realna opasnost da posao propadne, jer se nacionalni savezi zemalja u kojima igrači nastupaju zainteresuju za njih, a i klubovima je u interesu da njihovi članovi igraju za reprezentaciju te zemlje - kaže Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track