VIDIĆ: Teško je gledati klupu Junajteda bez Fergusona

KAPITEN PRIZNAO

VIDIĆ: Teško je gledati klupu Junajteda bez Fergusona

Fudbal -
Drago mi je što sam imao priliku da sedam godina sarađuejmo, bilo je veoma emotivno prilikom njegovog odlaska, rekao je Vidić

Kapiten Mančester Junajteda Nemanja Vidić izjavio je da još ne može da se navikne da na klupi nema dugogodišnjeg menadžera Aleksa Fergusona.

Ferguson je napustio Old Traford na kraju prošle sezone, posle 26 godina, tokom kojih je osvojio 38 trofeja, uključujući i 13 titula u Premijer ligi i dve u Ligi šampiona.

"Drugačije je, kako navijačima, tako i nama igračima. Čudno je videti Junajted bez Ser Aleksa. Ali, takva je situacija i moramo da se okrenemo novom poglavlju. Drago mi je što sam imao priliku da sedam godina sarađuejmo, bilo je veoma emotivno prilikom njegovog odlaska", rekao je Vidić.

On je dodao da igračima nije bilo teško da se prilagode na novog menadžera Mojesa.

"Iskren da budem, klub je isti. Imali smo promenu menadžera, ali igrači su ostali. Mojes je jednostavan i otvoren čovek, možete o bilo čemu da razgovarate sa njim. Čak ima isti akcenat, a mi nemamo problema sa škotskim izgovorom", našalio se Vidić.

Iskusni defanzivac je u poslednje dve godine imao dosta problema sa povredma. U decembru 2011. povredio je ukrštene ligamente kolena, prošle sezone je u septembru morao na operaciju, pa je pauzirao tri meseca.

"Želim samo da igram i nedostaje mi teren. Možda ću u decembru, kada budemo imali dve utakmice nedeljno, tražiti pauzu, ali za sada sam srećan i radujem se novoj sezoni. Uostalom ja sam fudbaler, to je moj posao", kazao je Vidić.

Srpski as istakao je da će Čelsi biti najveći konkurent Junajtedu za osvajanje Premijer lige.

"Mladi igrači koje su promovisali u poslednjih nekoliko godina prave razliku. Kao i mi, imaju jezgro iskusnih fudbalera, koji si u klubu duže vreme i možda najvažnija stvar, doveli su novog menadžera Žozea Murinja. Mislim da je to donelo pozitivnu atmosferu u klubu, a videćemo da li će to biti dovoljno za titulu. Ipak, fokusirani smo na nas, kako da unapredimo igru i budemo još bolji", poručio je Vidić.

Vidić je u Junajted došao 2006. godine iz moskovskog Spartaka i do sada je za tim sa Old Traforda odigrao 266 utakmica i postigao 18 golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track