DVA PIKA: Zvezda čeka još Jovanovića i Lukovića

Crveno-beli jure ekstra igrače

DVA PIKA: Zvezda čeka još Jovanovića i Lukovića

Fudbal -
Pored Milana Jovanovića i Aleksandra Lukovića, crveno-beli hoće i veznjaka Dejana Janjatovića iz Sent Galena

Biće uzbudljivo.Uprava Crvene zvezde sprema buran kraj prelaznog roka. Nije tajna da čelnici kluba već pola godine zajedno s „Gaspromom“ jure Aleksandra Lukovića (31) iz Zenita, dok predsednik crveno-belih Dragan Džajić još nije digao ruke od Milana Laneta Jovanovića (30).Njih dvojica trebalo bi da budu šlag na torti za Crvenu zvezdu u ovoletošnjem prelaznom roku. Dragan Džajić održava vezu s Lanetom Jovanovićem i slaže dobitnu kombinaciju, dok je odranije poznato da Aleksandar Luković izuzetno ceni njegovo mišljenje, pošto je upravo Džaja bio taj koji je Lunetu dao prvi profesionalni ugovor i vratio ga iz Uba s pozajmice.Trener Slaviša Stojanović predočio je sportskoj komisiji kluba da bi bilo dobro da ovog leta dovedu i veznog igrača Dejana Janjatovića (21) iz švajcarskog Sent Galena. Mladi fudbaler, rođen u Slavonskom Brodu, prošao je Bajernovu školu, igrački je sazreo, a planove Zvezde mogao bi da pokvari Bazel, koji ga takođe želi. Pridošlica iz Jagodine, mladi golman Predrag Rajković (17) ostaće na Marakani četiri, a iskusni vezni igrač Goran Gogić (27) tri godine.Priča o desnom beku Marku Petkoviću (21) još nije završena. Mladi fudbaler sigurno neće u Partizan jer je u telefonskom razgovoru Albertu Nađu rekao da je zvezdaš. Kako stvari stoje, ostaće na Karaburmi do zime.- Ne prelazim u Partizan iz ličnih razloga i ostajem da kao kapiten predvodim OFK Beograd - istakao je Marko Petković na zvaničnom sajtu kluba s Karaburme.(A. R.)

Džajo, reaguj: Kramarić kao ProsinečkiJedan od najtalentovanijih fudbalera zagrebačkog Dinama Andrej Kramarić (22) stavljen je na transfer-listu zbog nediscipline. Mladi centarfor bio je velika želja bivšeg trenera Crvene zvezde Roberta Prosinečkog. Ako se zna da je Dragan Džajić u prošlosti u Zvezdu rado dovodio nezadovoljne igrače Dinama - pre svih Roberta Prosinečkog, a pre njega i Milivoja Bračuna, Gorana Jurića, Boru Cvetkovića i Rajka Janjanina - onda je jasno da bi predsednik crveno-belih mogao lako da se dogovori sa svojim prijateljem Zdravkom Mamićem. Pre godinu i po Andrejev otac Joška je za Kurir potvrdio da ne bi imao ništa protiv da njegov sin poput Prosinečkog zaigra za Crvenu zvezdu.

Odlaze Dauda i MladenovićSinoć je zasedao Upravni odbor Crvene zvezde, koji je trebalo da raspravlja o pojačanjima i kandidatu crveno-belih za predsednika FS Srbije. Međutim, potpredsednik kluba Ivica Tončev po završetku sastanka novinarima je samo rekao da će Zvezda najverovatnije prodati Abiolu Daudu i Filipa Mladenovića.- Ako dobijemo adekvatnu ponudu, njih dvojica napuštaju klub - saopštio je Tončev.Tončev je bio veoma raspoložen i dodao je da će Zvezda imati svog kandidata za Karadžićevu fotelju u FSS, a na pitanje da li će crveno-beli biti šampioni, odgovorio je:- To se već zna, samo čekamo maj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track