FSS: Na meč sa Hrvatima ne nosite stolove, posude, alkohol...

Sve spremno za duel

FSS: Na meč sa Hrvatima ne nosite stolove, posude, alkohol...

Fudbal -
Utakmica između Srbije i Hrvatske biće odigrana 6. septembra na stadionu Crvene zvezde

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je da će za utakmicu sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo biti preduzet niz bezbednosnih mera kako bi ovaj meč visokog rizika prošao bez incidenata.

Predstavnici FSS juče su održali sastanak sa predstavnicima policije i Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a prisustvovali su i komesar za bezbednost FK Crvena zvezda i članovi privatne agencije koja će biti angažovana na ovoj utakmici."Poseban akcenat je usmeren na rad sa navijačima i njihovo potpuno informisanje sa bezbedonosnim i drugim merama koje su definisane Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama", navodi se na sajtu FSS.

Kao što je bio slučaja i u martu ove godine, prilikom duela u Zagrebu, ni u Beogradu 6. septembra neće biti gostujućih navijača, što je posledica dogovora dva saveza.

Kako se ističe, oko stadiona Crvene zvezde biće postavljena bezbedonosna ograda na kojoj će biti sedam prolaza, a biće vršena kontrola posedovanja ulaznica.

Navijači će moći da se slobodno kreću u "prstenu" unutar ograde i stadiona. Navijači koji budu išli na zapadnu tribinu, moći će da koriste prolaze na istočnoj strani, kako bi se izbegla gužva.

Kapija stadiona Crvene zvezde biće otvorene u 18, a prilazi ulazima na kojima će se vršiti kontrola posebno su dizajnirani.

Kontrolu ulaznica i pregled navijača vršiće redarska služba, uz korišćenje elektronskih čitača. Ističe se da lice koje odbije kontrolu ili pregled redarske službe neće moći da uđe na stadion.

U skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, pravo ulaska u stadion imaju lica koja poseduju ulaznice i lične karte, dok lica mlađa od 16 godina mogu da uđu uz pratnju roditelja ili staratelja.

Svako ko svojim ponašanjem ili stanjem ukazuje da može da izazovi bilo koji vid nasilja neće biti pušten na stadion. Ista mera biće primenjena prema osobama kojima su pravosudni organi izrekli zabranu prisustvovanja sportskim priredbama.

Takođe podsećamo navijače da u stadion nije dozvoljeno uneti: - vatreno oružje; - predmet bilo koje vrste, koji bi se mogli koristiti za sečenje, ubod, udarac i drugi oblik povređivanja; - boce, čaše, konzerve i posude, bilo koje vrste, kao i drugih predmeta izrađenih od čvrste ambalaže, stakla ili bilo kojeg drugog mateijala koji se može povrediti drugo lice; - pirotehnička sredstva (vatromet, dimni prah, dimne ili druge pirotehničke bombe); - alkoholno piće, psihoaktivne supstance, lekove ili stimulantse; - rasistički, ekstremistički, politički i materijal koji pravda i poziva na nasilje; - zastave ili transparente veće od 2 metara. Manje zastave i transparenti dozvoljeni su pod uslovom da su izrađeni iz materijala koji se smatra nezapaljivim, u skladu sa nacionalnim propisima i standardima; - gasni sprej, hemijske i supstance koje su štetne za zdravlje ili su vrlo lako zapaljive; - nezgrapne predmete (veće od 25cm x 25cm x 25cm) kao što su: lestve, stolove, stolice, kutije, veliki torbe i ruksake, sportske torbe i kofere; - velike količine ili role papira; - ostale predmeta koji bi mogli narušiti bezbednosti lica ili pričiniti materijalnu štetu. Unutar stadiona zabranjeno je: - prodavati robu i ulaznice, distribuirati štampani materijal, izlagati zbirke, vršiti druge promotivne ili komercijalne aktivnosti; - uspinjanje i sedenje na ogradi oko sektora teren, - ulazaženje u sektor teren; - bacanje predmeta ili tečnosti; - paljenje vatre, ispaljivanje vatrometa, petardi, dimnih prahova, dimnih bombi ili drugi pirotehnički sredstava; - vređanje, isticanje ili širenje političke, rasističke propagande, slogana i grbova; - ograničiti ili ometati područja namenjena za prolaz i izlazi u slučaj nužde; - pisati, bojiti ili nešto staviti na strukturalne elemente, instalacije ili puteve; - vršiti nuždu, osim u sanitarnim prostorima - stajati na mestu za sedenje; - postupati na način koji se može tumačiti prema drugima kao provokativan, preteći, uvredljiv ili diskriminantan; - upotrebiti materiju koja može prouzrokovati veće negativne posledice (otrovi, opasne i zapaljive materije i dr); - izazvati pretnju po život ili sigurnost sebi ili drugima, ugroziti bilo koga drugog i prouzrokovati štetu; - ulazak u restriktivna područja (svlačionice, funkcijske prostorije, VIP i medijska područja, itd.), koji su zatvorene za javnost ili za pristup neovlašćenih lica; - vršiti zastrašivanje, prinudu, vređanje ili provokaciju drugi ljudi, uključujući sudije, igrače, zvaničnika kluba, bezbednosne i redarske službenike; - vršenje opstrukcije redarske službe, policije, vatrogasaca i medecinske službe; - konzumiranje alkohol i drugih supstanci koje mogu uticati na ponašanje; - odnošenje, oštećenje i neovlašćeno korišćenje sadržaja na stadionu i - nošenje maski koje sprečavaju identifikaciju lica.

Utakmica A grupe kvalifikacija za Mundijal između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra na stadionu Crvene zvezde od 20.45.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track