SUPERLIGA: Partizan dočekuje Rad, Zvezda u Kragujevcu

Najava

SUPERLIGA: Partizan dočekuje Rad, Zvezda u Kragujevcu

Fudbal -
Branilac titule Partizan, posle tužne igre i poraza od Tuna, mora u nedelju protiv Rada da pokuša barem donekle da popravi sliku o sopstvenoj igri

BEOGRAD - Utakmicama četvrtog kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije, Partizan će u malom gradskom derbiju dočekati Rad, dok Crvenu zvezdu očekuje gostovanje u Kragujevcu protiv Radničkog.

Prethodna dva kola obeležila su petominutna i šestominutna kašnjenja u znak protesta protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića.

Pošto je on u međuvremenu najavio odlazak sa funkcije u decembru, ostaje da se vidi da li će ovaj put utakmice nacionalnog šampionata početi na vreme.

Branilac titule Partizan, posle tužne igre i poraza od švajcarskog Tuna u baražu za Ligu Evrope, mora u nedelju protiv Rada da pokuša barem donekle da popravi sliku o sopstvenoj igri.

Ostaje da se vidi i da li će trener Vuk Rašović zadržati funkciju ili će uprava kluba odlučiti da mu se zahvali na saradnji.

Ekipa Crvene zvezde nastavlja borbu za titulu u Kragujevcu, a u prošlom kolu "preživela" je gostovanje kruševačkom Napretku. Trener Zvezde Slaviša Stojanović imaće priliku da u igru ubaci i poslednja pojačanja Gorana Gogića i Marka Petkovića, a možda šansu dobije i golman Predrag Rajković.

Takođe, ostaje da se vidi da li će u samoj završnici prelaznog roka dovesti još neko pojačanje.

Fudbaleri Vojvodine juče su takođe eliminisani u Evropi, posle poraza od moldavskog Šerifa. U nedelju Novosađane očekuje novo teško gostovanje, protiv lidera na tabeli, Čukarički.

Radnički iz Niša, koji nije doživeo poraz u prva tri kola Superlige, dočekaće užičku Slobodu, koja je do sada osvojila samo dva boda.

Novajlija u elitnom fudbalskom takmičenju, ekipa Voždovca, dočekaće, Jagodinu. To će biti prvi superligaški meč na stadionu Voždovca, trenutno najmodernijem sportskom objektu u Srbiji.

Ekipa Novog Pazara ugostiće OFK Beograd, fudbaleri Donjeg Srema dočekaće kruševački Napredak, dok će Spartak na svom terenu u Subotici odmeriti snage sa ivanjičkim Javorom.

Parovi četvrtog kola:

Subota: Radnički Kragujevac - Crvena zvezda (17), Donji Srem - Napredak (17), Spartak - Javor (17), Novi Pazar - OFK Beograd (17), Radnički Niš - Sloboda (19), Voždovac - Jagodina (19).

Nedelja: Partizan - Rad (19), Čukarički - Vojvodina (19).

TABELA: Čukarički 9, Partizan 7, Radnički Niš 7, Crvena zvezda 6, Vojvodina 5, Voždovac 4, Javor 4, Novi Pazar 4, Spartak 4, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track