MIHA: Ako opet nestane struje, nećemo ostaviti Hrvate same!
Foto: Rojter

Setio se 1999.

MIHA: Ako opet nestane struje, nećemo ostaviti Hrvate same!

Fudbal -
Ukoliko bi se situacija iz 1999. godine ponovila, lično bih odmah otišao kod Alena Bokšića, koji je moj prijatelj - ističe Siniša

BEOGRAD - Od raspada Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije, fudbaleri naše zemlje i Hrvatske po drugi put će odmeriti snage na beogradskoj Marakani.

Jedini međusobni meč koji je odigran u srpskoj prestonici, sada već daleke 1999. godine, ostaće upamćen po nestanku struje na Marakani.

Srpski selektor, a tada reprezentativac Jugoslavije, Siniša Mihajlović, ponovo se prisetio tog meča. Ukoliko bi se nešto slično ponovilo šestog septembra, Miha je rekao da njegov tim ne bi ostavio Hrvate na cedilu.

"Sigurno ih nećemo ostaviti same. I kad je 1999. nestalo struje, svaki od nas je došao do po jednog Hrvata na „Marakani“ i postavio se kao zaštitnik. Ukoliko bi se situacija ponovila, lično bih odmah otišao kod Alena Bokšića, koji je moj prijatelj", ističe Siniša.

Pošto je u nemilosti velikog broja navijača, selektor je odgovorio na pitanje da li bi se uplašio za sebe u slučaju nestanka struje.

"Ne, ja se ne plašim mraka", otresito na je odgovorio Miha.

Pred meč u Zagrebu, Mihajlović je svoje igrače motivisao pesmom "Marš na Drinu", a sa razglasa Maksimira Hrvati su slušali Marka Perkovića Tompsona.

Fudbalski savez Srbije tvrdi da neće uzvratiti Bajom Malim Knindžom, a i Siniša sada ima drugačiji pristup.

"Kad je takva utakmica kao što je sa Hrvatima, igračima ne treba muzika za motivaciju! Ja moram da radim na tome da igrače ne motivišem previše, da ne sagore u želji, jer ih sam meč po sebi motiviše - rekao nam je Miha, uz konstataciju da voli da sluša domaću narodnu i zabavnu muziku, a preferira Cecu i „Bijelo dugme“.

http://www.youtube.com/watch?v=sLa6F0KgwZ0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track