Privatizacija jedino rešenje za „večite“!
Foto: Saša Pavlić

SAGLASNI: Džajić i Đurić podržali inicijativu vicepremijera Vučića

Privatizacija jedino rešenje za „večite“!

Fudbal -
Otvoren put: Predsednici FK Crvena zvezda i Partizan ne bi imali ništa protiv da dva najbolja srpska kluba uskoro dobiju bogate vlasnike

Složili se „večiti“.Predsednici fudbalskih klubova Crvena zvezda i Partizan Dragan Džajić i Dragan Đurić pozdravili su izjavu vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića da bi „večiti rivali“ trebalo da budu privatizovani.Nema čekanjaPosle neuspeha srpskih klubova u evrokupovima prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić kazao je da bi privatizacijom najvećih srpskih klubova bio otvoren put boljem poslovanju i većim uspesima od onih koje oni trenutno postižu.Predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić kaže da bi voleo da njegov klub bude moćan kao nekada.- Dobro je što je vicepremijer Vučić to rekao jer se Zvezda ne može privatizovati bez mišljenja ljudi iz države. Decenijama jako teško živimo, gotovo preživljavamo, i potreban nam je oporavak. A bili smo evropski i svetski šampioni! - rekao je Džajić, a potom dodao: - U perspektivi će biti bližih saznanja o privatizaciji. Zasad nema ničeg konkretno, to je nagoveštaj za naredne dane i mesece koji su pred nama.Pogodio suštinuPrvi čovek Partizana Dragan Đurić smatra da država ne sme dozvoliti ljudima koji imaju skrivene namere da privatizuju klubove.- Izjavu gospodina Vučića nisam video, već su mi samo preneli suštinu i mogu da kažem da se slažem s time, ali pod jednim uslovom. Država uvek mora da ima kontrolni mehanizam u svojim rukama, kako ne bi dozvolila da neko privatizuje klub, a onda tu napravi šoping mol. Osnovna delatnost mora da bude ista. Ukoliko se sve to ispoštuje, privatizovanje je jedino rešenje.

Džajić: To je nagoveštaj za naredne dane i mesece
Džajić: To je nagoveštaj za naredne dane i mesece

Đurić: Država mora da ima kontrolni mehanizam
Đurić: Država mora da ima kontrolni mehanizam

Večiti kao JunajtedVicepremijer Srbije Aleksandar Vučić poznat je kao veliki ljubitelj sporta i fudbala. Njemu je teško pao neuspeh Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, koji ove godinenisu uspeli da dočekaju jesen u Evropi.- Hoće li neko da mi kaže da Zvezda i Partizan ne mogu da budu uspešni ako se privatizuju, a Mančester junajted može?! - postavio je retorsko pitanje Aleksandar Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track