ŠTIMAC SE UPLAŠIO: Srbija je jača nego u Zagrebu
Foto: BETA AP

Pred meč u Beogradu

ŠTIMAC SE UPLAŠIO: Srbija je jača nego u Zagrebu

Fudbal -
Selektor Hrvatske će u Beograd povesti 23 igrača. Među njima nema Gordona Šildenfelda i Milana Badelja, a tu su povređeni Mateo Kovačić i Ivan Strinić

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je da je Srbija povratkom Nemanje Matića jača nego u martu, kada je Hrvatska pobedila u Zagrebu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

"Srbija je jača nego u martu. Matić je doneo kvalitet na poziciji zadnjeg veznog. Takođe, kada imaš mnogo igrača u nekom klubu, kao oni u Benfiki, onda je jasno da su uigraniji", rekao je Štimac novinarima u Zagrebu.

Hrvatska je marta pobdila s 2:0, a u petak će se ponovo sastati s timom Srbije, ovog puta u Beogradu.

"Igraćemo u gostima, nećemo imati pritisak da animiramo navijače. Bićemo spremni, ne razmišljamo o problemima Srbije i pokušavamo da popravimo sopstvene stvari koje do sada nisu bile dobre. Nećemo ni slušati ni gledati šta se događa na tribinama", naveo je Štimac.Selektor Hrvatske će u Beograd povesti 23 igrača. Među njima nema Gordona Šildenfelda i Milana Badelja, a tu su povređeni Mateo Kovačić i Ivan Strinić."Stanje je kako smo i očekivali: otpali su Šildenfeld i Badelj, imamo 23 igraca, stradali su Strinić i Kovačić. (...) Kroz dan-dva ćemo videti da li moramo da angažujemo nekog novog. Imamo dve grupe igrača - one koji su igrali, i oni koji imaju manju minutažu u svojim klubovima", rekao je Stimac.Utakmica osmog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu, izmđu Srbije i Hrvatske počinje u petak, 6. septembra u 20.45 sati na stadionu Crvene zvezde.

Srbija tri utakmice pre kraja kvalifikacija ima sedam bodova u Grupi A, devet manje od drugoplasirane Hrvatske, dok je prva Belgija sa 19.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track