VUČIĆ: Neću se videti sa Abramovičem!

Vlasnik Čelsija stiže na Marakanu

VUČIĆ: Neću se videti sa Abramovičem!

Fudbal -
Da, znam da Abramovič popodne dolazi u Beograd, ali neću se videti sa njim - rekao je Vučić

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da zna da će ruski milijarder i vlasnik Čelsija Roman Abramovič doputovati u Beograd na utakmicu Srbija - Hrvatska, ali da se neće susresti sa njim.

"Da, znam da Abramovič popodne dolazi u Beograd, ali neću se videti sa njim", kratko je rekao Vučić novinarima u Beogradu.

Osim Abramoviča, za koga su pojedinski beogradski mediji pisali da je zainteresovan za kupovinu fudbalskog kluba Crvena zvezda, u Beograd stiže i menadžer Čelsija Žoze Murinjo.

On će na licu mesta moći da se uveri u kvalitete Nemanje Matića, koji je prema engleskim medijima, prvi Murinjov pik za zimski prelazni rok, ali i Lazara Markovića, koji je takođe želja londonskog kluba.

Prvi potpredsednik Vlade izjavio je da privatizacija fudbalskih klubova mora da se izvrši "ma ko se tome protivio".

"Platićemo političku cenu, sići sa vlasti, ali će to morati da se reši", rekao je Vučić novinarima, posle poslovnog ručka koji je u hotelu "Hajat" organizovanala američka privredna komora.

Vučih je rekao da "niko živ, ni uprave klubova, pa ni navijači" nisu za privatizaciju, ali da to mora da se izvrši, jer je besmisleno da država godišnje daje 10 miliona na njihovo funkcionisanje, umesto da toliko ubira od tih klubova.

On je rekao da su se mnogi uplašili privatizacije klubova, upravo zato što znaju da će to i da se desi.

Vučić je ponovio da će svi koji pokušaju da prave nerede na predstojećoj fudbalskoj utakmici između Srbije i Hrvatske biti sankcionisani.

"Oni koji hoće da krše red i mir biće sankcionisani", rekao je Vučić novinarima nakon svečanog prijema koji je organizovala Američka privredna komora. On je poručio da niko ne sme da se igra sa državom. "Državu niko ne sme da dovodi u pitanje, ni na ovom, ni na bilo kom drugom događaju", kazao je Vučić.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se večeras od 20.45 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track