ŠTIMAC: Bolje biste prošli da niste kritikovali Mihajlovića!
Foto: Tanjug

Čestitao selektoru Srbije

ŠTIMAC: Bolje biste prošli da niste kritikovali Mihajlovića!

Fudbal -
Selektor Hrvatske kaže da žali što njegov tim nije pobedio

BEOGRAD - Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je posle večerašnjeg remija sa Srbijom (1:1) u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo rekao je da žali za propuštenom šansom za pobedu.

"Žalimo za propuštenim. Propustili smo vođstvo, igrača više 15 minuta do kraja. Imali smo potpunu kontrolu utakmice. To iskusna ekipa kao Hrvatska mora da privede kraju. Imali ste dominaciju, jer smo vam mi to pustili", kazao je Štimac na konferenciji za novinare.

On je dodao je imao plan da Srbiji prepusti kontrolu u prvom delu utakmice.

"Plan je bio da drugo poluvreme krenemo visoko i pritisnemo. Da dođemo u još veći posed lopte do 90. minuta. Dok smo se držali plana imali smo situaciju. Nažalost nismo uspeli, ali sam ponosan na igrače. Trebalo je doći u Beograd Srbiji koja još nije izgubila šanse za drugo mesto. Moglo je da bude svašta do kraja. Elimisali smo velikog rivala", naveo je on.

Štimac je priznao da se sinoć pojavio problem sa povredom Luke Modrića, koji su uspešno "sakrili" i pohvalio nastup fudbalera Reala iz Madrida.

Štimac je dodao da je kolegi Siniši Mihajloviću čestitao na dobroj partiji.

"Čestitao sam Mihajloviću, poželeo mu sreću. Koliko god ga kritikuju, nije mu lako, tako je i meni iako sam devet bodova ispred Srbije. Možda bi bolje prošli da ste ga manje kritikovali", poručio je Štimac.

On je na kraju pohvalio gostoprimstvo ljudi u Srbiji i dodao da se na tribinama u obe zemlje događaju negativne stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track