ABRAMOVIČ SPASILAC: Zvezdu hitno privatizovati

Romane, dobro došao na Marakanu

ABRAMOVIČ SPASILAC: Zvezdu hitno privatizovati

Fudbal -
Mile Belodedić i Goran Bunjevčević tvrde da je prodaja kluba jedini način da crveno-beli ožive i konačno zaigraju u Ligi šampiona

Nema čekanja.Bivši fudbaleri Crvene zvezde Miodrag Belodedić i Goran Bunjevčević tvrde da je privatizacija nekadašnjeg šampiona Evrope jedini način da se klub vrati na pobedničke staze. Hoće li gazda kluba iz Ljutice Bogdana postati Roman Abramovič, koji boravi u Srbiji, ili neki drugi bogataš, manje je važno, bitno je da Crvena zvezda ponovo postane moćna u Evropi.Novac sve menjaČlan šampionske generacije Crvene zvezde iz Barija i bivši reprezentativac Rumunije Miodrag Belodedić (49) tvrdi da je država naših suseda najbolji primer da jedino privatizacija može da spase fudbalske klubove na Balkanu.- Dolazak Romana Abramoviča u Crvenu zvezdu je nešto najbolje što može da se dogodi mom bivšem klubu. Pratim dešavanja u Zvezdi i mislim da katastrofalno stanje u kojem se nalazi šampion Evrope može da promeni samo privatizacija - tvrdi Belodedić i dodaje:- Ako Roman zaista kupi Zvezdu, sledi lančana reakcija, nakon koje će ubrzo većina prvoligaša biti u rukama sposobnih biznismena. To se dogodilo u Rumuniji, pa sad prvaku državu sledi, i to samo od Lige, tri miliona evra, a mladi igrači ostaju u zemlji po tri-četiri sezone.Stranci su specifičniGoran Bunjevčević (40) bio je kapiten Crvene zvezde, igrao je dugo za Totenhem, a jedno vreme obavljao je ulogu sportskog direktora crveno-belih. Zato najbolje poznaje finansijsku situaciju na Marakani.- Jedini izlaz za Crvenu zvezdu je da bude privatizovana ako želi da napreduje i redovno igra Ligu šampiona. Trenutni način poslovanja je nemoguć. To vrlo dobro znam. Teško je raditi bez novca. Ne znam hoće li Abramovič kupiti Zvezdu, ali bih više voleo da to uradi neki naš čovek. Stranci su specifični. Zvezdi treba gazda koji će voditi brigu o svemu.

Nosi Zvezdi džak para... Roman Abramovič
Nosi Zvezdi džak para... Roman Abramovič

Stepi: Da ne prođemo kao MalagaBivši fudbaler Crvene zvezde i cenjeni trener u Nemačkoj Dragoslav Stepanović (65) deli mišljenje Belodedića i Bunjevčevića.- U ovoj katastrofalnoj situaciji u kojoj se nalazimo i gde nam najveći talenti idu posle jedne odigrane sezone, mislim da bi dolazak Romana Abramoviča u Crvenu zvezdu bio spasonosni potez. Ipak, budimo svesni toga da to nosi svoje rizike. Imate primer Čelsija, Sitija, PSŽ, ali i Malage, gde je sponzor otišao nakon godinu dana i praktično upropastio klub - rezervisan je popularni Stepi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track