SUMNJIVO: Partizanov čovek kontroliše arbitre

Neočekivana promena u Sudijskoj komisiji

SUMNJIVO: Partizanov čovek kontroliše arbitre

Fudbal -
Nalog Fudbalski savez objavio saopštenje da svi posmatrači mečeva JSL moraju da se jave Srđanu Jovanoviću 45 minuta po završetku

Šta će reći u Zvezdi?Dugogodišnji član Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije Miroslav Radoman podneo je ostavku na tu funkciju, a na njegovo mesto doveden je Srđan Jovanović. Odlazak nekadašnjeg arbitra iz Vrbasa bio je izvestan još u junu, ali su njegove dužnosti prenete na Jovanovića tek pre tri dana.- Od juna ne učestvujem u radu Sudijske komisije, a razlozi mog odlaska poznati su generalnom sekretaru FSS Zoranu Lakoviću. O tome zbog čega sam odlučio da idem ne bih pričao preko medija. Predugo sam bio deo Saveza da bih sada pljuvao u tanjir iz kojeg sam jeo. Kazaću mojim kolegama ako oni budu zatražili da čuju zašto sam nisam više u organizaciji - rekao je Miroslav Radoman.Vest bi potpuno prošla nezapaženo da na zvaničnom sajtu FSS, na stranici posvećenoj suđenju, u obaveštenju nije zatraženo od posmatrača da ubuduće kontaktiraju sa Srđanom Jovanovićem, najkasnije 45 minuta posle utakmice.- To je jedna marginalna dužnost, kao i mnoge druge koje sam obavljao u Komisiji.S ovakvom Radomanovom ocenom slaže se i njegov naslednik, kome protivnici stavljaju na dušu pripadnost Partizanu. Navodno, on je u ime kluba iz Humske godinama dočekivao arbitre koji su sudili na Partizanovim utakmicama. Da ne bude zabune, svaki klub ima osobu zaduženu za prijem sudija.- Prikupljam ocene posmatrača za sve sudije i to je sve. Nikada nisam bio angažovan u Partizanu. Sudio sam do 2001. U prvoj saveznoj ligi ukupno tri godine, predsednik sam Udruženja sudija Beograda, već šest godina sam posmatrač i slobodno proverite da je moja biografija kristalno čista. A što se tiče toga da sam postao član komisije, ja mislim sam sa iskustvom od 25 godina kompetentan da obavljam taj posao - rekao je Jovanović.

Tvrdi da mu je biografija čista ko suza... Srđan Jovanović
Tvrdi da mu je biografija čista ko suza... Srđan Jovanović

Nema veze s PartizanomRadoman ne vidi zaveru Partizana u svom izlasku iz Sudijske komisije.- Ako bi i Partizan bio moj protivnik, pored mnogih drugih, ja bih bio ponosan čovek. Međutim, to nije tačno. Ne bi Partizan meni mogao ništa da ja sam nisam odlučio da odem - zaključio je Radoman.

Svi navijaju za nekogJovanović tvrdi da njegovo navijačko opredeljenje nema veze s dužnostima koje obavlja u Komisiji.- Kakav bismo rezultat dobili ako biste istraživali pitanje navijačke opredeljenosti svakog muškarca u Srbiji? Bilo bi zvezdaša i partizanovaca jer se ubrzo posle rođenja odlučujemo za koga ćemo navijati. Tako i meni možete pronaći klub za koji sam navijao, ali to verujte nema veze s ovim što danas radim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track