VELIKE PROMENE U ZVEZDI: Džajić da bude glavni
Foto: Nebojša Mandić

Burno u klubu iz Ljutice Bogdana

VELIKE PROMENE U ZVEZDI: Džajić da bude glavni

Fudbal -
Kao nekad Predsednik kluba trebalo bi konačno da dobije odrešene ruke u izboru novog trenera, dovođenju igrača i rukovođenju Crvenom zvezdom

Uništili su klub velikog imena.Crvenoj zvezdi je potreban čovek koji će voditi glavnu reč u klub. Posle rezultatskog debakla u Superligi, kao i činjenice da čelnici kluba na rukovodećim mestima ne funkcionišu kao jedno telo, iz Ljutice Bogdana su odlučili da tome konačno stanu na kraj. Povod za celu priču bila je najavljena ostavka trenera Slaviše Stojanovića.Četiri strujeU Fudbalskom klubu Crvena zvezda postoje četiri struje. Jedna je oko predsednika Dragana Džajića, druga oko Nebojše Čovića, treća oko Slaviše Kokeze, četvrta oko Ivice Tončeva. Jedino je sportski direktor Zoran Stojadinović izopšten iz svih kombinacija i na njega više niko ne računa.- Ako se ne promeni situacija u klubu, smena trenera neće značiti baš ništa. Crvenoj zvezdi se smeje cela sportska Srbija, jer tamo jedni drugima podmeću klipove i prave razne smicalice već nekoliko meseci - tvrdi izvor Kurira iz uprave kluba i dodaje:- Mora se znati ko je glavni! Kao što je bilo nekad. Da se zna ko je odgovoran i ko donosi odluke. Hoće li to biti Dragan Džajić ili neko od trojice potpredsednika, moraju sami da odluče. Ovako jednostavno više ne može. Jasno je da Nebojša Čović ne može da funkcioniše s Draganom Džajićem kao što je to nekad radio Vladimir Cvetković. To je bila prvobitna ideja kad su svi došli u klub, ali jednostavno nije zaživela. Trener Stojanović će jednom i otići, ali on nije kriv što su jedni drugima minirali štopere celo leto, pa mu u jednom danu isporučili trojicu, a nijednog nije tražio.Fudbaleri Crvene zvezde su posebna priča. Vrhunac potpunog poniženja doživeli su posle poraza od Voždovca, kad su im navijači skinuli dresove.Igrači u strahu- Igrači su preplašeni, plaše se navijača. Na terenu nema vođe koji će autoritetom da podigne ekipu, da podvikne ako treba. Niko iz uprave ih ne podržava - kaže izvor Kurira.Crvena zvezda u sredu igra 1/16 finala Kupa Srbije protiv ekipe Proletera u Novom Sadu. Fudbaleri juče nisu trenirali jer su dobili slobodan dan.

Rajevac: Neću da stavljam so na ranuGlavni kandidat za novog trenera Crvene zvezde uvek je Milovan Rajevac, koji juče nije bio preterano pričljiv.- Već mesecima sam dežurni kandidat za trenera Crvene zvezde. Svakog meseca sam u novinama tim povodom. Nisam imao kontakte s upravom Zvezde. To je jedina istina. Neću da stavljam so na ranu svojim izjavama jer je Crvena zvezda u teškoj situaciji - istakao je iskusni stručnjak za Kurir.

Stojanović dao ostavku: Kokeza i Čović ga ignorišuSlaviša Stojanović ponudio je ostavku na mesto trenera Crvene zvezde odmah po završetku utakmice s Voždovcem. To znači da crveno-beli nemaju obavezu da ga plaćaju do kraja ugovora. Stojanović je u Zvezdu stigao na poziv dvojice potpredsednika - Slaviše Kokeze i Nebojše Čovića.- Od ljudi iz kluba jedino mi se na telefonski poziv javio sportski direktor Zoran Stojadinović. Zvao sam i dvojicu potpredsednika, ali su oni isključili svoje telefone - bio je juče očajan Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track