PROVOKACIJE: Albanci hteli da uvedu navijače!
Foto: Dragana Udovicic

Šibicari i prevaranti nisu želeli da vrate karte

PROVOKACIJE: Albanci hteli da uvedu navijače!

Fudbal -
Zaturili 1.100 ulaznica: „Poneli smo ih. U torbama su. Vratićemo ih“, neuverljivo su govorili gosti iz Tirane predstavnicima FS Srbije na aerodromu „Nikola Tesla“

Predstavnici Fudbalskog saveza Srbije, odmah po dolasku albanske delegacije u Beograd, zatražili su povraćaj ulaznica koje su im prosledili za njihove navijače. Reč je o kontingentu od 1.100 karata, koje su još ranije dobili iz Beograda.

Pričaj srpski da te ceo svet razume... Igor Janković i PR FS Albanije
Pričaj srpski da te ceo svet razume... Igor Janković i PR FS Albanije

Albanci su delovali iznenađeni tim zahtevom.- Pa dobro. Tu su u torbama, vratićemo. Šta, treba odmah?! - neuverljivo su pričali gosti iz Tirane.Tek po dolasku u hotel, ulaznice su predate ovlašćenim osobama iz Saveza. Na srpskom jeziku pregovarali su Igor Janković ispred FSS i portparol albanskog saveza. Izvor Kurira blizak FSS kaže da je u poslednjem momentu izbegnut skandal koji je lako mogao da završi pred organima UEFA.

Očekivali vruć doček... Čelnici albanskog saveza
Očekivali vruć doček... Čelnici albanskog saveza

- Sve je završeno u najbolje redu. Imali smo informacije da planiraju da jedan deo karata podele stanovnicima Kosova i Metohije, ali brzo su shvatili da je ta ideja sumanuta - kaže naš sagovornik.Time je i definitivno postalo jasno da će večeras u Humskoj biti samo srpski navijači. Albanci mogu da računaju na 20 prijatelja saveza, koji će biti smešteni u svečanoj loži. Takođe, na stadionu će biti i 18 albanskih novinara i šest foto-reportera.

Očekivali kamenovanje Albanci priželjkivali incidente, a dobili neviđeno obezbeđenjeUKLJUČI KAMERU, AKO NAS NAPADNU!- Šta je ovo, pa zar Putin ne dolazi u četvrtak? - otelo se juče oko 12 časova jednom putniku kad je video prizor na aerodromu „Nikola Tesla“. Najviši stepen bezbednosti juče je vladao na aerodromu i trasi kojom se kretao autobus s fudbalerima Albanije. Duž čitavog auto-puta stajali su policajci, a na mestu sletanja aviona bilo je utvrđenje.Pripadnici PTJ Srbije, naoružani do zuba, pobrinuli su se da se gosti osećaju potpuno bezbedno. Mada, Albanci su izgleda i hteli da budu napadnuti (?!). Tako je snimatelj koji je došao sa albanskom ekspedicijom sve vreme morao da drži uključenu kameru za slučaju da dođe do incidenta.Kad je krenuo autobus sa igračima i stručnim štabom, snimatelj se smestio u automobil koji ih je pratio i snimao kompletan put! Sve je prošlo bez i najmanje problema - na sreću i ponos Srbije, a izgleda na žalost Albanaca.Provukli seDOLAZI VIŠE OD 200 ALBANACA - Navijači Albanije biće na stadionu Partizana. Neki su već ušli u Srbiju. Danas kreće još nas 100. Imamo i plan B za srpsku policiju, ali o tome ne mogu da pričam - izjavio je za kosovske medije Albert Kastrati, vođa Plisata iz Prištine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track