(VIDEO) SLEDI VEČITI DERBI: Zvezda do boda u Čačku u 90. minutu, Vieira sprečio pobedu Borca
Foto: Nebojša Mandić

Derbi bez pobednika

(VIDEO) SLEDI VEČITI DERBI: Zvezda do boda u Čačku u 90. minutu, Vieira sprečio pobedu Borca

Fudbal -

Fudbaleri Borca i Crvene zvezde remizirali su u meču poslednjeg 30. kola prvog dela Superlige na stadionu kraj Morave 1:1.

Golove su postigli Lazara Obradovića u 33. minutu i Ugo Vieira u prvim momentima nadokande vremena.

Sa druge strane Partizan je savladao Lučansku Mladost sa 4:0

Borac je do prednosti stigao golom Lazar Obradović u 33. minutu na asistenciju Srdjana Vujaklije koji je posle ubačene lopte s levog boka ostao sam na desnoj stativi, te pokušao da šutira, ali je dodao samo do levog beka čačanskog tima, a ovaj je lagano sa oko šest metara savladao Damira Kahrimana.

Pre jedinog gola na utakmici beogradski tim je diktirao tempo, ali nije ozbiljnije ugrozio gol Vladimira Bajića. Lider šampionata je i u nastavku susreta bio dominantniji, medjutim, uslovi terena u Čačku im nisu omogućili kvalitetnu pas igru, pa nije bilo ozbiljnijih šansi. Prvu dobru priliku za izjednačenje Crvena zvezda je propustila u 77. minutu, kada je s ivice kaznenog prostora slobodan udarac izveo Mihajlo Ristić, lopta je išla po sredini gola, a tamo je Ugo Vieira zakačio i prebacio preko gola.

Ipak, gosti su u Čačku uspeli da izbegnu prvi poraz u šampionatu, a najzaslužniji za to je bio Ugo Vijeira, koji je u 91. minutu posle centaršuta Slavoljuba Srnića s desne strane ostao sam ispred Bajića i snažnim udarcem ga savladao. Crvena zvezda posle 30 utakmica zauzima prvo mesto sa 82 boda, 28 više od Partizana, ali će se ta bodovna prednost pred naredno kolo prepoloviti.

Zvezda će u narednom, 31. kolu, prvom trećeg dela šampionata dočekati Partizan, koji je na svom terenu pobedio Mladost sa 4:0.

Raspored utakmica u plej-ofu:31. kolo - 16. april Crvena zvezda - Partizan Čukarički - Borac Vojvodina - Radnički Niš Voždovac - Radnik32. kolo - 24. april Borac - Crvena zvezda Partizan - Čukarički Radnički Niš - Voždovac Radnik - Vojvodina33. kolo - 28. april Crvena zvezda - Čukarički Vojvodina - Voždovac Partizan - Borac Radnički - Radnik34. kolo - 2. maj Voždovac - Crvena zvezda Čukarički - Vojvodina Radnik - Partizan Borac - Radnički35. kolo - 7. maj Crvena zvezda - Vojvodina Borac - Radnik Partizan - Voždovac Čukarički - Radnički36. kolo - 15. maj Radnik - Crvena zvezda Vojvodina - Borac Radnički - Partizan Voždovac - Čukarički37. kolo - 21. maj Crvena zvezda - Radnički Partizan - Vojvodina Čukarički - Radnik Borac - VoždovacTabela:1. Crvena zvezda 412. Partizan 273. Čukarički 274. Borac 245. Vojvodina 236. Radnički 237. Voždovac 208. Radnik 19

Crvenoj zvezdi je dovoljno da osvoji još 7 bodova do kraja šampionata da bi bila prvak.

Božović: Remi je realan rezultat; Stamenković: Pogrešili smo iz prevelike željeTrener Crvene zvezde Miodrag Božović ocenio je da je remi njegovih fudbalera protiv Borca u Čačku "realan" rezultat, dok je njegov kolega Ljubiša Stamenković izrazio zadovoljstvo krajnjim ishodom. "Igrali smo dobro, imali smo dve 'stopostotne' šanse koje nismo iskoristili. Teren je bio vrlo loš i nije bilo lako igračima da se snadju. Gol smo dali jer smo zaslužili i napadali. Da smo prvi postigli gol, sve bi bilo drugačije. U suštini, mislim da je realan rezultat", rekao je Božović televiziji Arena. Borac je vodio do nadoknade vremena, kada je Ugo Vieira postigao izjednačujući pogodak. Stamenković je čestitao Zvezdi titulu, iako ona još nije teorijski obezbedjena. "Utakmica je bila vrlo dobra, pre svega za igrače. Borac je pokazao da vredi. Kontrolisali smo utakmicu, a u drugom poluvremenu smo mogli da budemo mirni i da postignemo gol. Iz velike "frke" i želje napravili smo kiks. Zvezda je šampion i zala je to da kazni", rekao je Stamenković. Borac je u prošlom susretu ovih ekipa pboedio u Kupu 5:1. "Nismo izgubili od Zvezde u poslednje dve utakmice. Ambijent u Čačku je bio lep. U plej-of ulazimo sa željom da se nadigravamo sa svima", kazao je Stamenković.

90+4. minut - Kraj utakmice

90+4. minut - 1:1 - GOOOOOOOOOOLLLLLLL 1:1 Vieira je sprečio poraz Zvezde u Čačku

90+4. minut - Počela je nadoknada vremena

84. minut - Dve dobre kontre Borca, prvu je zaustavio sudija, zbog sumnjivog ofsajda, a drugu Kahriman

76. minut - Odličan šut Ristića, ali je lopta na putu ka golu pogodila Vieiru

74. minut - Sve nervoznije je na terenu

70. minut - Dobra kontra Borca

69. minut - Igra se dosta brzo i nepovezano

63. minut - Dobar pokušaj Ristića iz slobodnog udarca, ali odlična odbrana Bajića

57. minut - Novi šut Kataia, ali lopta nije išla u gol

54. minut - Ni pokušaj Rendulića glavom nije doneo promenu rezultata

50. minut - Pokušao je udarcem Anđelković, ali nije bio precizan

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45+2. minut - Kraj prvog poluvremena

45. minut - Novi neuspešan pokušaj Kataia

42. minut - Pokušaj Kostića iz daljine, lopta je otišla daleko pored gola

40. minut - Zvezda više ima loptu, a domaćin pun samopouzdanja, pokušava da iz kontranaapada zapreti gostima

33. minut - GOOOOOOOOOOL 1:0 - Gužva u šesnaestercu Zvezde, do lopte je ddošao Vujaklija, a posle njegovog pokušaja najbolje se snašao Lazar Obradović i matirao Kahrimana

32. minut - Jovanović je ubacio loptu sa desne strane, ali sada Srnić nije bio dovoljno precizan

30. minut - Slobodan udarac za Zvezdu. Katai je centrirao, ali se odbrana Borca opet dobro snašla

21. minut - Zvezda pojačava pritisak na domaći tim, ali osim pokušaja Kataia u 14. minutu prilika nema

14. minut - Posle centaršuta Cvetkovića, Katai je šutirao, ali je golman Borca dobro intervenisao

11. minut - Dva ustaopna kornera za goste, ali niko od napadača Zvezde nije uspeo da šutira

9. minut - Slobodanudarac za Borac, ali odbrana Zvezde nije imala problema

5. minut - Igra se između dva šenaesterca za sada nema uzbuđenja

1. minut - Počela je utakmica

Prvo poluvreme

BORAC: Bajić - Tanasin, Maslać, Krstić, Obradović - Balabanović, Kostić - Zorić, Jovanović, Petraci - Vujaklija.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Cvetković, Rendulić, Luković, Anđelković - Le Talek - Srnić, Katai, Plavšić, Ristić - Sikimić.

Sastavi

Crvena zvezda je u prvom delu sezone pobedila 4:2, ali je Borac potom u Beogradu deklasirao crveno-bele 5:1 u Kupu Srbije.Trener crveno-belih Miodrag Božović ne može da računa na suspendovane Donalda i Ibanjeza, kao i na povređenog Grujića, pa Čačani u tome vide šansu za iznenađenje."Moguće da smo se malo zasitili. Velika je bodovna prednost, šampionat je završen. Da je normalno prvenstvo već bismo slavili titulu i afirmisali igrače iz omladinske škole", rekao je Božović i dodao: "Ova utakmica je kao i sve ostale. Nalazimo se u velikom klubu i obaveza je da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Bilo bi dobro da ostanemo neporaženi i tako završimo sezonu, to je možda i najveći motiv".Crvena zveza je prva na tabeli sa 81 bodom i nalazi se pred osvajanjem titule, dok je Borac četvrti sa 45 bodova. Oba kluba nastaviće takmičenje u plej-ofu.Uoči plej-ofa i plej-auta prepoloviće se bodovi.

Božović je odlučio da pojedine prvotimce odmori za predstojeći večiti derbi, a šansu je ukazao "drugopozivcima" Renduliću, Sikimiću, Anđelkoviću...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track